Sidor

2013-01-27

Poppar m m


Satte igång med en Pop spotsjal i vit alpacka från BC garn och entrådigt från Färgkraft, men jag har ransonerat stickningen på den för att bli klar med min Boreal och såhär på söndagskvällen är den klar! Den är stickad i Lett-lopi Har även fäst trådarna i sjalen som legat till sig en vecka, nu är det blockning, härligt! Spedetröjan är på g, den har fått följa med på veckans resor till jobbet och en del andra ställen, är dock fortfarande på första nystanet men den är i alla fall igång. Jag har lyssnat på stickpdden och bakat brödet som dom ger recept på i avsnitt 6, rekommenderas, jag hade lite surdeg så jag tog det istället. Jättegott och snyggt! 

Nästa gång tänkte jag ta lite mer vatten och lite mer mjöl och grädda lite längre, det får nämligen plats ett lite större bröd i min stekgryta. Boken har kommit eller snarare en av dom, det är Colours of Shetland av Kate Davies som har kommit, en jättefin bok med lite olika saker i, tröjor, koftor och en såå fin mössa, den på omslaget! Fast sjalen är nog finare än man tror, lite svårt att se på bilderna, jag kommer säkert att sticka den nån gång. Nu ska jag bara läsa, inte starta nåt nytt! Så det så!


På tork!1 kommentar:

  1. Tröjan ser verkligen ut att höra hemma i ett kallt vinterlandskap! jättefin!

    kate davies bok har dykt upp på många bloggar som lästips, liksom en del projekt från boken. det skall bli kul att se vilket du gör från boken:)

    SvaraRadera