2013-01-13

Back in business - julen är slut

Detta har varit en intensiv jobbvecka med vardagspendlande och ett par lite längre resor (=tidiga morgnar). Besökt bland annat mitt barndomsbibliotek i Växjö, det byggdes under tiden som jag bodde där, minns hur jag fick lyssna på skivor och låna böcker på barnavdelningen, där trivdes jag bra!

Lite stick och sy har det blivit, men ibland slumrar jag till på tåget hem med sticket i handen, min Metalouse-sjal (pendlarsticket just nu) är rolig och jag gillar verkligen färgerna nu när de lyfta maskorna har börjat.  Hemma har jag försökt sticka lite på Idunn och den växer så sakteliga. Igår drabbades jag ännu en gång av startitis och susade ner till Hemtex halv fyra för att köpa lite garn till två soffkuddar. Visst är det märkligt att jag inte redan tidigare har stickade soffkuddar, men ibland är man långsam, nu är de i alla fall startade, naturvita med flätor ska det bli. Sen har jag tilbringat dagen och lite annan tid med att broderiförsök, det blir sådär men jag är ju faktiskt nybörjare, det är mina mobilfodral som är färdiga. Nej, jag har inte tre mobiler, bara två, men har ganska mycket erfarenhet av att tappa dom där fodralen. Det händer när jag går utomhus och pratar samtidigt som jag håller (eller kanske inte håller) fodralet i handen. Nåja, nu har jag några nya fodral att slita på. Några tummar har inte stickats den här veckan, men den är ju inte slut än :-)

1 kommentar:

Elanit sa...

Visst är det praktiskt att Hemtex har börjat med garn?! Även om jag på sätt och vis skulle vilja säga "skomakare bliv vid din läst" till dem, för de tar ju brödet ur munnen på de små garnhandlarna! (särskilt som jag tycker det verkar som om de har rätt bra kvalite på garnerna, även om jag förvisso inte köpt något, endast klämt i butiken)!