2007-06-16

Mystery stole 3 och wwkipd

Jag har gått med i en grupp som ska sticka en spetssjal med ledtådar, jättespännade. Här hittar man den lite information: http://pinklemontwist.blogspot.com/2007/06/mystery-stole-3-let-madness-begin.html . Nu måste jag bara bestämma vilket garn jag ska använda men det blir nog mitt svarta Moragarn, sjalen ska även ha pärlor men jag väntar och ser om jag vill ha det.

9 juni var det Wwkipd,
World wide knit in public day,
det firade vi på Regionmuseets innergård i skugga, härligt och tidningen gjorde en artikel med bilder. Kul! Här är Eva och jag i våra sjalar som vi har stickat efter Triinu-kursen i estnisk stickning. Stor och liten även sjalarna. Det var såklart Stickas lokalgrupp Kristianstadsmaskan som arrangerade.Sen förra "posten" har jag blivit klar med min japanska sjal, stickad i tunt garn från vävdagarna i Glimåkra jag tror att det är Mora det med. Jag har flera härvor i samma ill-gul-gröna färg så nu är det dags för lite färgning. I Torsdags fick jag lite tid för caféstickning på Helylle, trevligt och inspirerande som vanligt. Kom hem med sockgarn från drops i ett par härliga färger det ska bli både muddar och sockar efter mina egna mönster.

5 kommentarer:

Annelie sa...

Fantastiska sjalar!

Ulla sa...

Anmälde mig också.Toppen att det är under sommaren för då har jag också tid att bli frestad och få något gjort.
Ulla

Bloggblad sa...

Jag är så impad av mönstret! Jättefina schalar - själv törs jag bara köra rätstickning - är så säker på att göra fel och få repa upp och trassla till allting...

Kim sa...

Your white shawl is beautiful. I also saw it posted on the Lace Shawl KAL site. I would love to knit it myself, is the pattern available for purchase? Thanks!

Silvia sa...

Your shawl is just beautiful.
We started a KAL dedicated to Japanese knitting at www.knittingelegance.blogspot.com, let me know if you'd like to join us.
best wishes,
Silvia