2008-08-07

Lite av varje och mina planer inför OS

Länkar: Magknits verkar ha inkarnerats till http://www.knotions.com/ lovade tycker jag. Fick även ett tips på gamla mönster på nätet, har inte hunnit kolla upp det än men det verkar spännade: http://www.antiquepatternlibrary.org/completelist.htm

Jo, det märks att jag jobbar igen, hinner inte riktigt med mina projekt och idéer (inte blogga heller). Men jag har faktiskt gjort klart några saker, det känns bra nu inför OS-stickningen. Min gröna krulhalsduk är klar, tvättad och torkad, min rödsvarta stola från Victorian Lace today är klar, tvättad och blockad (lite stickig), min väska från Köpenhamnsresan är också klar men det filtade lite för mycket i maskinen, får se hur blir när den torkat och Equinox sweater är klar, ligger och torkar. Det är ett fel på den som faktiskt gör mig lite ledsen, ett nystan brunt är från ett annat färgbad, vi får se hur mycket det syns när hon provar. (bilderna fick tas när mörkret fallit pga av stickkaféet)


Equinoxhistorien: Tröjan påbörjades för två år sedan och nu när den bubblade upp ur källaren, blev det en del ändringar. Jag hade stickat kroppen, upp till oket. Så nu stickade jag oket och då upptäckte vi att den var för kort. Stickade klart oket och ärmarna (uppifrån och ned) sen petade jag bort resåren och stickade nedåt på kroppsdelen och avslutade med resår. Och nu undrar jag om det inte hade varit bättre att sticka om hela tröjan, men. Nu är den i alla fall klar.


Igår beställde jag garn till den andra dotterns koftönskemål, en islandströja så det blev lettlopi från Ankis design i vitt och olika grå nyanser, hoppas det kommer snart!OS-stickningen.


Det är två som vill sticka med mig på min OS-blogg så jag startar den. Mina planer ska jag ju skriva om där men avslöjar dem också här på min egen blogg.


OS 2008: det blir ett vant-OS för min del. Jag ska sticka tumvantar, fingervantar och fingerlösa vantar. Har redan shoppat till en del av projekten. Ur Knitting new mittens & gloves har jag tänkt sticka:
  • Chevalier
  • Poppy
  • Ceangaltal

Ur The knitters book of yarn ska jag sticka Norwegian Snail Mittens. Sen har jag ett japanskt mönster på aranvantar som jag också tänkte göra. Vantar är ju bra projekt för restgarner, det finns ju dessutom en del mönster på nätet på lettiska vantar, de är ju så jättefina. Fick en beställning på ett par muddar och de får ingå i kategorin fingerlösa vantar så jag kan sticka dem nu.
Det är dags att ta reda på när OS-sändningarna är och se hur mycket sticktid det kan bli. Jag har faktiskt semester nästa vecka och den ansökte jag om innan jag fattade att det var OS men nu är det ju bara roligt att det råkar vara OS just den veckan. Fast jag har en del annat som jag tänkte göra också och blir det fint väder ja, då blir det strandstickning.

Virkning: jag har ju några virkningar på gång också men det är så många färger så jag har inte orkat ta fram dem får väl börja med dem igen, vill gärna bli klar med halsduken med rundlarna.
Läser på Cinas kryp-in att hon håller på att starta garnaffär, det blir verkligen spännade att följa hennes öden och äventyr, det ska bli webshop också! Lycka till Cina!

1 kommentar:

Cina sa...

Tusen tack! :) Du kanske får se den live om du kommer på lokalföreningsträffen i oktober...