2008-10-02

Som det kan gå

Så fick man uppleva sin 50-årsdag, igår. Det blev en lugn dag med konst, kultur och familj. Efter frukost på sängen med presenter, ett besök på Louisianamuseet, Per Kirkeby, verkligen fint! sen en konsert på Sundsgården med eleverna på den klassiska inriktningen, intimt och fint, spännade med marimba och såklart fint med min egen dotter på gitarr. Sist en trevlig middag med hela familjen samlad på Vi trivs på Råå, gott och mysig stämning. När jag kom hem vid halv tolv så hade det kommit lite brev och kort och några hade ringt.

Idag vaknade jag och kände mig precis som vanligt och har just kommit hem från stickkaféet. Med lite garn, oj då :-), gult och blått Kampes entrådiga, färgat på grått, mm, jag älskar när det är grått under. Igår hann jag inte sticka mycket och idag har jag hittat på nya saker, köpt aidaväv och moulinegarn till ett "modernt" broderi. Det ska bli nåt i stil med "Skit i det du" eller "Det var inte jag". Det finns så många roliga citat som inte är broderade än, både på engelska och svenska.
Fick en fin korg med all möjligt gott i och ett presentkort på garn från mina arbetskompisar, verkligen fint och passande. Tack om ni läser detta, ska förstås tacka mer sen.

Sen har jag virkat några varv på koftan Bergamott i Rowan organic wool, färg tanin, men den färgen fastnade på mig, har aldrig varit med om värre torrfällning, händera såg ut som om jag hade klappat sotaren. Efter tvätt så har det mullvadsfärgade blivit kamelbeige. Undrar om det är det partiet det är fel på eller om garnet ska vara såhär.
Nähä nu ska jag ha lite te, teve och stickning innan jag ska försöka lägga mig lite tidigare än vanligt.

4 kommentarer:

Marika sa...

Grattis i efterskott!

Maria sa...

Hihi, skojar du att man blir smutsig av detta garn! Jag stickar med samma färg och jag får gå och tvätta mig med jämna mellanrum. Det är inte klokt vad det fäller. Skall bli spännande att se hur det kommer att se ut efter tvätt. Lycka till med din kofta, den kommer säkert att bli jättefin oavsett färgen.

Medea sa...

Grattis i efterskott!
Vad jobbigt att det torrfäller. Ska verkligen bli spännande att se din kofta i bild. Jag är sugen på den också och har precis beställt mönsterhäftet.
Men jag ska virka den i något garn jag har hemma, OM jag någon gång får tid. =)
Kram Efwa

Ullhärvan sa...

Ett jättestort grattis i efterskott! Kram Carin