2008-10-22

Ständigt pågående

Tänk vad skönt det är att sitta på tåget och sticka, lyssna på en bok och koppla bort stojet i X200o-kupén. I helgen blev det en snabbvisit i Stockholm så jag hann sticka en del. Kom igång med kanten på den gröna sjalen och startade en ny knapphålssjal med bucklor i en ny Kaunifärg. Den är lite skrikig tycker jag men eftersom jag stickar sjalen på längden (det blir nog bara en halsduk förresten, jag har bara ett nystan) så blir det smala färgpartier och det blir snyggare tycker jag.

Igår var det kurs i näverstickning, Eva på Helylle och jag var "fröknar" det var jättekul. Det var så roligt att träffa er som kom och ville lära. Jag tyckte det gick jättebra för alla och vi hade trevlig stämning och hann fika lite. Det finns bilder på Annikas blogg (jag ser lite bekymrad ut men är faktiskt koncentrerad). Inför kursen har jag gjort mönster till en sjal och börjat sticka en mössa. Det stämmer som Eva sa att det är en väldigt rolig teknik. Eva hade gjort muddmönster så nu ska jag nog sticka ett par muddar i något garn från lagret.

Läste på Marias blogg att än en gång blivit bestulen på ett uppstickat plagg, det verkar som om någon har tagit en uppstickad sjal (den blå knapphålssjalen) som jag har gjort mönster till på Helylle, så himla trist, även om det inte är en hel tröja så blir jag sur!

På jobbet har vi våra tråkiga larmbågar men det går ju inte att ha larm i en liten garnbutik, men vem vet i framtiden kanske alla nystan får RFID-taggar. Fram för hederliga kunder som vill sticka själv!

5 kommentarer:

Annika sa...

Så nedrans taskigt att stjäla knapphålssjalen! Ska minsann hålla ögonen öppna efter den på stan...

Emma sa...

Det är en väldigt fin mössa! Jag kanske stjäl den! Håll hårt i den xD

Merope sa...

TACK Kristina för inblicken i näverstickningens underbara värld! Är nu verkligt på gång med min/din schal och de nedrans pianomuddarna är glömda.....

Yvonne Höglund sa...

Åh vilken tjusig Näversjal!!! Finns det mönster till den, och var får jag tag på det? Med vänlig hälsning Yvonne Höglund

Kristina H sa...

Yvonne, testa hos Garnkorgen, där kan det finnas mönster.