2008-10-25

Vävdagarna i Glimåkra. Fynd?

Vävdagarna får mig lite sugen på att väva, men bara lite. Stickning är så mycket mer omedelbart och det passar mig. Men när jag såg de fina scarfarna som Vaev & flet visade så blev jag sugen, och de hade man ju kunnat väv i en liten, liten vävstol som inte tar upp ett helt rum. men jag köpte i alla fall lite garn av henne som jag ska sticka med. Tyvärr finns inte de krinklade sjalarna på hennes hemsida men de var så läckra.
Jag började med att köpa det jag hade tänkt, en ny nystmaskin, den gamla funkar fortfarande (inköpt på Hemslöjden i Karlstad i mitten av 1970-talet). Sen hade jag tänkt Warp & Weft, mohairbouclé men dom var inte där pga av sjukdom fick jag höra. Men sen började den oplanerade shoppingen: Hedängens ull (garn), Borgs (garn), en broderisax och det riktiga fyndet Isagers Twinni för 50:-/hg. Jag stod bara och stirrade och undrade om det stämde, men det gjorde det och då köpte jag 4 hg beigeaktigt och 1 hg svart. Efter detta rätt dyra äventyr gick jag till Vävstolsmuseet och tittade för 30:- på lite olika utställningar och där dök dom upp, mina vänner med garnintresse så jag fick fika, priserna måste vara lika gamla som Vävstolsmuseet, för 30:- fick jag kaffe, en halv hembakad fralla och två kakor. Brödet och kakorna var hembakat, pinfärskt och jättegott.



Sammanfattning av dagen hittills: en trevlig utflykt i fint väder med kulturinslag, inklusive shopping. Nu ska jag klappa garnet och tänka ut roliga saker att göra med det. Sen ska jag börja sticka en Calorimetry i ett lagergarn, senapsfärgad Alaska.
(OBS! Ska försöka och inte göra Slides varje inlägg i fortsättningen, man jag tycker dom är såå roliga).

1 kommentar:

Susanne sa...

Det verkar inte vara så svårt att göra Slides, eller? Ett trevligt inslag i inlägget är det ialla fall : )