2009-02-08

Amaryllisföljetong och vårkänslor


Julblomman är fortfarande så fantastiskt vacker, men tittade ut runt knuten idag och upptäckte julrosorna. Det är väl ändå vår när det blommar så här utomhus? Jag får i alla fall vårkänslor och idag när jag städade och vädrade tyckte jag att det luktade lite vår.

Idag fick jag tvunget ta fram symaskinen så nu är det gjort, nu går det inte att repa upp Celtic spiral shawl längre. Jag har sytt och klippt och nu stickar jag kanten, orkar inte tänka på hur många maskor det är på ett varv, jag kör runt hela alltet på en gång för då blir det ju bara räta. En dag ska jag skriva ner mina tips på hur man ska slippa sticka aviga maskor. Jo, jag har rätt många tips på det för jag gillar inte aviga maskor, det värsta är nog vridna aviga. Usch!
Min nya bok kom med posten i fredags Sticka småvarmt av Johanna Wallin så jag var tvungen att börja på nåt nytt. Det blir en löskrage i alpacka, ganska snabbstickad och rolig så det blir nog ett par muddar till den, har garn så det räcker.

5 kommentarer:

Agneta sa...

Sjalen är hur snygg som helst

Pinneguri sa...

Wow, du er kjapp! Og så vakkert det ble ... så flink du er :D

Annika Hultén sa...

Sjalen är imponerande! Kul med alla vackra inspirerande stickningar

ylva sa...

Vad fin din celtic sjal ser ut fantastiska färger !!Är Också sugen på att skicka efter Johannas bok för det verkar finnas lite smått och gott i den !

EvaL8 sa...

Vilken vacker sjal! Jag tycker också väldigt illa om att sticka aviga, speciellt när det är flera färger. Vridna aviga är hemska, men de blir lite lättare att sticka om man först vrider maskan innan den stickas.