2009-02-22

Göra-klart-helg nästan

Såg ni att Östergötlands hemslöjd efterlyser ufo:n. Tji fick dom för nu har jag avslutat två saker. En tröja och en kofta så det är "riktiga saker" inte bara en liten mudd eller så. Håller på att avsluta två muddar också, det är dom långa men dom behövde vara längre, hasade ner när jag hade dom på nyårsafton så nu ska dom snart vara klara att använda igen. Stickade också klart en liten halsvärmare i vit alpaca som vi ska ha med på möbiuskursen.
Men, men sen kunde jag inte hålla mig så jag började på en ny sak, puh! Det ska bli en tröja/tunika i lin, en starta-uppifrån-sak. Då kan man ju sticka tills garnet tar slut tänkte jag som såklart hittade lite garn i gömmorna.
FO:na är en tröja i shetlandsgarn från Köpenhamnsresan i somras, mönster på Bette Design och en kofta efter mönster från Marianne Isagers bok Japan. Den har jag stickat i en tråd förgarn och en tråd tunt sjalgarn, ganska sträv men jag tror den blir bättre nu när den är tvättad.
Nu verkar vinternavara på utgång igen, det töar och är 6 grader varmt. Orkar inte fotografera förfallet, det snöade hela natten helt i onödan.

4 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Jag har också en göra klart helg men har inte hunnit så långt. Anmälde mig igår till Stickstämman och såg att du ska vara med, vad roligt! Ser fram emot stämman.
hej fr Koftan
(vad kul att du länkat till mig)

teresa sa...

Den gröna koftan är ljuvlig!

ylva sa...

Hej ! Gillade din gröna tröja! väldig fin i modellen och urläckra färger!!

Fröken Slöjd sa...

Vackra FO du fått till!
Själv har jag några UFO som jag kanske skulle kunna göra mig av med, har du någon länk till UFO-utställningen?
Uppifrån och ner är ju hur kul som helst!
Häls Fröken Slöjd