2010-01-03

2010:1


Nytt år, nya föresatser? Nja, egentligen inte vad gäller stickningen. Kämpar på med att försöka få så få UFOn som möjligt. Att börja på något är ju alltid kul och att hitta en anledning till det brukar inte heller vara något problem. Så nu har jag startat en Bitterroot shawl i grangrönt Röros lamullgarn. Det är kanske inte det ideala garnet, tror att ett lite slätare garn hade varit snyggare men mönstret är lättstickat och ser fint ut. Kanske vi ska ha den som KAL i vår på stickkaféet.
Sen har jag ju gått och funderat på en Bohuströja ända sen i höstas när jag var på Vävdagarna i Glimåkra, tänker testa att sticka en Blue shimmer efter Poems of color-boken och eget huvud i delvis restgarner (alpacka och andra tunna garner), ska börja i kväll, det är lite TV som passar till det. Om det är kul ska jag nog beställa ett kit med det "riktiga" garnet. Så var det ju men näverkofta den har legat och längtat efter mig hela julen, jag bored sticka på den, det är fint mönster och härligt garn men tråkiga långa svarta varv.
I morgon slutar min jullediget, men det blir en "light-vecka med en helgdag mitt i, passar bra när man varit ledig ett tag.
Under Londonresan virkade jag muddar efter Virka muddar-boken, ett par är klara och det andra paret är än så länge en singel, men tänker ta med det på tåget (nu när jobbet börjar igen) för försöka bli klar med hela paret.
Rolig nyhet!
Nu är Tant Thea släppt, den 20 februari öppnar en ny garnaffär i Helsingborg, spännande! Jag önskar Elisabeth alla lycka med den och tänker absolut undersöka hennes sortiment när det är dags och följa hennes blogg omm uppbyggnaden som startar snart. Modigt att hoppa av från ett fast jobb för att förverkliga en dröm!

12 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Väldigt fint färgval till muddarna. Jag tycker att de blev urfina. Tittar också på Bohusstickning. Köpte ett par 'Blåskimmermuddar' i Glimåkra som jag håller på med just nu.

Merope sa...

Hej! Så fina muddarna blev - men visst har du lagt till pärlorna själv?? Kommer inte ihåg dem från mönstret men kan ju minnas väldigt fel. Vackert blev det i alla fall!
maria

Anonym sa...

Hej Queen mud! Det var det snyggaste paret muddar jag sett.Vad har du använt för garn?Undrar Christina?!?

Stickigt humör sa...

Tack för all uppmuntran! Du vet att jag räknar med dig ;) /Elisabeth

Queen Mudd sa...

Tack, garnet ja, det är ur gömmorna. Drops alpaca gulgrönt och mellanrosa och ett buteljgrönt babymerino. Pärlorna finns med i mönstret. Och jag gillar dom också, det ofärdiga paret är i svart, antracit och tegel, inte riktigt lika snygga men lite mer diskreta.

Sju sorters garn sa...

Riktigt snygga muddar du har gjort. Fint med pärlorna på tycker jag.

MiniZillen sa...

Va snygga! Vart har du lärt dig allt? (nybörjare på detta)

Jenny sa...

Hej!
Vilken fin sida du har!
Får jag fråga hur du har gjort gadgeten "Ravelry på gång" som du har på högersidan? Håller på och gör ny bloggsida på blogspot och tyckte din var så häftig!
Mvh
Jenny

Queen Mudd sa...

Hej Jenny! När det gäller Ravelrygrejen så hittade jag det på Ravelry i hjälpforumet. http://www.ravelry.com/wiki/pages/BlogWidgets#add_progress_bars_for_your_wips_to_your_blog
Lite pilligt men det gick. Lycka till!

Jenny sa...

Tack så mycket för svaret!
Tror jag har lyckats men har bara en fråga till, måste du klistra in någon kod för varje nytt projekt du börjar med eller sker det automatiskt efter ett tag via Ravelry?
Mvh
Jenny

Queen Mudd sa...

Dom uppdatera automatiskt.

Sunna sa...

Gud så läckra muddar