2010-04-05

Färginspiration med goda vänner

Söndag - konstrunda på Österlen med gamla kompisar, flera intressanta besök hos lokala konstnärer. Bl a besökte vi Jurgen af Rolén som målar på gamla amerikanska postsäckar och designar wobblers (fiskedrag), vår favorit en kamoflagefärgad wobbler med namnet "den lille kustjägaren" och så har han ett litet hus som han kallar Juggenheim, ett sånt skulle jag också gärna vilja ha, sen åkte vi till flera andra och avslutade hos Yvonne Bävman. Hon gör fantastiska tovade djur, hönor, pingviner och troféer i naturlig storlek, bl a en zebra, en valross och en ren fick vi se.
Måndag - konstresa till utställningen "Färger i konsten" på Louisiana. Se den, om ni kan, en fantastiskt fin utställning som vi såg tillsammans med goda vänner, toppendag! Tänk att jag inte tänkt på det innan men det var i o m att det kom oljefärger på tub som konstnärerna kunde måla utomhus. På Louisiana fick jag en otroligt härlig kick av färg, ibland bara älskar man färg, färg, färg: blått, grönt och rött, rött, rött och alla andra färger!

Väl tillbaka i Helsingborg fick vi en privatvisning av Tant Theas garnbutik och där hittade jag det, just det, ett lila sockgarn från Fyberspates, nu är det nystat och ska bli en sjal tillsammans med grönt Ranco solid från Araucanía. Grönt och lila är ju komplementfärger, lärde jag mig på Lousiana, alltså funkar de ihop. Ska bli intressant och se om det är så i verkligheten också.
Idag stickade jag klart dominotossorna, nu ska de bara filtas.

3 kommentarer:

Sunna sa...

wow vilka tofflor, ska bli kul att se dem klara

Annika sa...

Låter som en bra påskhelg! Lila och grönt är kanon tillsammans!

Heléne Persson sa...

Hej Kristina!
Har precis läst om dig på arbetet. Kul att hitta din blogg. Jag kommer återvända och titta in igen.
Ha det så bra! // Heléne