2010-04-11

Vårrus?

Så försvann en helg igen, otroligt vad fort tiden går ibland. Det är bara en vecka sen jag var på konstrunda och på Lousiana. Den korta arbetsveckan försvann också väldigt snabbt, förmodligen för att det var såå mycket att göra och den kommande veckan känns minst lika späckad redan innan den börjat.
Stickrapport: Det har blivit lite stickat på tåget, min Summit växer ganska sakta och börjar bli lite småtråkig, bra att ha på tåget dock. Sen fick jag en idé som jag ville förverkliga (en sjal), köpte en fin lila härva sockgarn på Tant Thea, men det passade inte till mitt pistagefärgade Arauncania Ranco Solid. Fick köpa ett nystan Zauberball i vinrött/rosa på Helylle och det passar! Har stickat på som tusan på den sjalen. Lördagen gick till årsmöte med Skånes hemslöjdsförbund i Ängelholm = mycket stickat både på mötet och resorna dit och hem. På mötet lyssnade vi på Annhelén Olsson som berättade en bok som kommer i höst, ett praktverk om yllebroderi med mycket kunniga skribenter dessutom. Ser verkligen fram emot den, verkar som den kommer till bokmässan. Idag har det varit mest trädgård vädret har verkligen tillåtit det, soligt och varmt, vi har helt regelvidrigt sågat och klippt vårt plommonträd, hoppas det överlever. Vi vill inte uppleva ett plommonelände igen som sommaren 2009. Hann även baka två omgångar surdegsbröd, trodde att vetebödet blivit misslyckat, nej bara lite platt, jättegott faktiskt!
PS. Har kommit på vad det lila Theagarnet passar till så det ska också bli något snart. DS

2 kommentarer:

Marianne sa...

Vilken härlig blandning av färgerna, superfin.

Sunna sa...

Jag planterade ett plommomträd i höstas och har denna vinter övervakat det som en mor, längtar efter att det ska bli frukt på det också