2010-11-28

Gästspel hos Tant Thea


Jag är ute och rör på mig, kvinnofrukost i Hässleholm förra helgen och nu i torsdags näverstickningskurs hos Tant Thea. Alltid roligt att komma till Elisabeths butik, fina garner, ordning (fattar inte hur dom gör) och massor med trevlig inspiration. Jag ville ta med mig halva butiken hem trots att jag ju har en jättefin affär i närområdet (Helylle som jag också gärna tar med mig stora delar av hem). Kursen gick bra tyckte jag, det är alltid lite pyssel med att få igång alla och hålla koll på att det går framåt, men med duktiga ochintresserade stickerskor brukar det funka. När vi slutade hade alla kommit igång med muddar, en kudde och provlappar. Det verkade som om de flesta var rätt tända på tekniken och det är ju kul eftersom jag själv är väldigt förtjust i den. Håller på att avsluta min egen näverkofta, bara framkanterna och halskanten kvar.

Det blev övernattning i Helsingborg, väldigt kul att träffa sinagamla vänner och dan efter botaniserade jag hos Tant Thea, fick med en del hem, bl a orange Jitterbug och gult, vinrött, grönt och svart Alpaka från Schachenmayr till en tröja Enid(ska göra om den lite), som jag länge velat sticka. Nu är det bara det hemliga stickauppdraget som måste avslutas så jag kan få sticka lite julklappar och kanske avsluta något mer påbörjat...
Det blev lördagsjobb igår, järnvägen i Hässleholm fyllde 150 år och det märktes, bl a en jättefin utställning i kulturhuset av Ann Hingström, vilken kreativ person! Missa inte utställningen, den pågår t o m 22 januari 2011. Sen fick vi en extrafin julgran i år eftersom kulturhuset fyller 10 år i slutet av december!

2 kommentarer:

Malin sa...

Tack för kursen hos TT, den var jättetrevlig! Jag har nu börjat på ett par muddar och en sjal förutom muddarna jag påbörjade på kursen... bara en ruta till ;-)

Stickigt humör sa...

Tack för besöket! Du vet att du alltid är välkommen!