2013-03-03

Jag visste det

Nu har jag kämpat emot så bra men så gick det inte längre. Är det våren? Är det Vasaloppet? Eller är det nåt annat? Var bara tvungen att börja lite nytt och inte nog med det jag bara måste sticka den här fina Vimpeltröjan. Men jag ska ha riktiga ärmar så jag tänker sticka den uppifrån och i vitt och blått! Ja, blått kan bli vårens färg, känns faktiskt riktigt konstigt men fräscht!
Jag har stickat klart min Idunn, nu är det bara framkant och klippning kvar. Stickade om kanten nere med grövre stickor och det blir bra, knappar har jag köpt! Det andra paret fingervantar har stannat av, förvånar mig inte men ska verkligen försöka göra en insats där.
Så var det det nya: Jo, jag behövde något till Vasaloppet och köpte ju nytt garn på Mormor Elin i Växjö i veckan, ett blått bomull-ullgarn från Holst och det kommer att bli en sjal från fina Colours of Shetland. Sen blev jag inspirerad av garnerna i affären i Växjö, där finns garn från Ito. Så jag plockade fram mitt röda stålgarn och repade upp en påbörjad grej i ett bomull-stålgarn som är inköpt i Wien, det röda ska bli en halsduksgrej och Wiengarnet en uppifrånstickad tröja att ha i vår. Min spedetröja börjar närma sig halsen och är alltför stor för att få följa med på pendlingen så jag har börjat på ärm nr 2.
Jag har alltså en del tråkprojekt som jag försöker pliktsticka på och sen en del kul nystartat som bara är luststickning än så länge. Vi får väl se vem som vinner Luther eller lusten eller båda :-)

2 kommentarer:

Marias garnhändelser sa...

Bra tänkt med vimpeltröjjan...den kommer bli super!

Mrs Calloway sa...

hej Kristina! beundrar dina fantastiska stickningar! undrar om du kan hjälpa mig med ett mönster till Totorovantar på svenska? det finns på Ravelry, men jag som inte är så väldigt duktig på stickning tycker att det skulle vara lättare om jag åtminstone kunde läsa mönstret. jag vet ju inte ens vad överdragshoptagning heter på engelska! sonen och en handfull av hans kumpaner har beställt...
hälsningar Evy
PS. inte ett ont ord om Luther!det var en glad skit som gillade fest. och antagligen stickning också. DS