2013-11-11

Dags för ullPå perrongen i Ronneby minns jag plötsligt hur jag i vintras planerade att sticka ett par mamelucker. Just det, nu börjar temperaturen närma sig nollan och då behövs det ull. Ska jag sticka i sockgarn så de blir lättvättade och inte filtar sig på fel ställen när man cyklar mycket som jag ju gör. Det borde kunna bli en bra pendlarstickning, nu återstår bara utformningen. Ska jag ta lite blandade sockgarn och inte bry mig om resultatet, de ska ju inte synas eller? Eller ska jag sticka ett par minimalistiskt svart/grå med sexuddiga stjärnor i kanten som kan få synas lite grann i alla fall.
Medan jag bestämmer mig så stickar jag vantar och muddar och försöker glömma att ärmarna ska stickas på min Lady Starlight-kofta. Planerar också en ny mössa och det blir en svart-grön-orange skapelse i tweedgarn tror jag och garnet räcker nog till ett par matchande vantar. Det är dessutom dags att sticka lite julklappar, några mjuka paket kan ni räkna med:-)

6 kommentarer:

sticka går ju sa...

På din blogg finns mycket fint, det vet jag ju sen förut, men nu blev det rekord! Vad är det för fint längst upp till vänster?! Va?! Får man härma?
Ulliga hälsningar,
L

by Caloweena sa...

Härligt med planeringsstadiet och att sticka på det man känner för och inte det man borde (typ ärmar eller vante nr 2)... :)

Kristina H sa...

Det är klart du får härma, mönstret har jag köpt på Ravelry det heter Grasshopper Gauntlet.

Knit A Little sa...

Galet snygga vantar!
Undviker också att ta tag i att sticka ärmar på en tröja, stickar mössa och vantar istället. Skyller på att tröjan är så bökig att ta med som lunchstickning på jobbet.. ;)

heidi sa...

ett par mamelucker i glada färger i ett piffigt mönster - det låter väl mycket roligare än ett par i diskret färg:)

men raggsockegarn låter som en bra tanke. det lär filta ändå, men kanske inte så mycket som det skulle göra om det vore rent ull:)

sticka går ju sa...

Tack!
Lena