2006-07-24

Jobba, jobba, jobba, sticka

Tillbaka på jobbet igen, det är varmt så man får ta det lite lugnare än vanligt.
Jag har hunnit träffa Stickkontakten en gång och varit på stickkafé på Helylle. Trevligt båda två! Torsdag denna veckan jobbar jag så det får bli nästa vecka som jag kan träffa ”Helylletanterna”.
Knapphålssjalen är klar! Jag är jättenöjd med den, men har på grund av risken för värmeslag inte vågat prova den än. Det gulgröna garnet är inte slut så jag stickar på en sjal/halsduk och håller på med en sjal i svart lin (Kalinka), hoppas den passar på mer än på begravningar. Det ligger lite muddar och dräller men just nu saknar jag muddinspiration, kan det vara värmen? Tre gånger har jag försökt sticka en ”slamsa” av Rowan cotton tape men ska repa upp igen i kväll, det vill sig inte, synd på det trevliga garnet, skulle vara så skönt att svepa om halsen när temperaturen understiger 20 grader. Fast jag önskar än så länge inte någon lägre temperatur, jag vill ha fler strandturer och gillar att sticka ute.

Jag kunde inte hålla mig så jag beställde några stickböcker från Amazon.com: Starmore: Celtic collection, Swanse: A gathering of lace och Lohrer:Morehouse Farm Merino Knits.

Just nu går det inte att ladda upp bilder här på Blogger, jag återkommer med bilderna.

2 kommentarer:

Annelie sa...

Låter spännande med böckerna. Jag bara undrar, är de billigare på Amazon än på adlibris.se?

Queen Mudd sa...

Blir det billigare?
Så här räknar jag:
Adlibris:
Celtic collection 284:-
A gathering of lace 237:-
Morehouse merino farm 237:-
Frakt 29:-
Summa: 787:-
Amazon
Celtic collection $14,92
A gathering of lace $18,87
Morehouse Merino Farrm $18,87
Frakt m m $17,96
Summa: $70,62 (=525,91 enligt Forex)
261:- billigare om jag slipper betala tull.