2006-12-30

Frost flowers & Leaves

Min nya sjalbok och julen fick mig att glömma att jag hade stickat klart Frost Flowers & Leaves sjalen från A gathering of Lace. Jag har stickat den i Kauni entrådigt sjalgarn, kan köpas hos Garnkorgen, det är mjukt och blir bra när man blockar. Sjalen blev fin tycker jag, gjorde den rätt mycket mindre än mönstret, den är cirka 150 x 150 cm.
Tänk vad många sjalar det finns som jag vill sticka t ex Icarus från Interweave Knits sommar 2006, Arctic Diamonds Stole från Inteweave Knits vinter 2006 och ett antal ur den nya boken som jag tjatar om hela tiden. Håller på med en boa-sjal i svart och grå kidmohair och en orange/brun i mönstret Cherry leaf från Victoian lace today (kunde inte hålla mig, garnet är ett kit från Karen Noe, en tunn mohair och tunt handfärgat kamgarn). Sitter och räknar på fler sjalar med knapphål, har en ny idé om att den rektangulära sjalen ska ha en ände som är avsmalnande så att man kan dra den igenom ett knapphål när man har sjalen på sig. Konstig förklaring?
Just nu på sjalstickorna:
  • Myrtle leaf
  • Cherry leaf
  • Unst lace stole
  • Mohairboa svart-grå

3 kommentarer:

Maggisen sa...

Är det Kaunis Lace som du använt till den vita sjalen? Maria skrev att du stickat en sjal i det garnet, jag funderar på det själv men vill kolla så det inte är stickigt *ler*

Queen Mudd sa...

Ja det är Kauni lace, jag tycker inte att det sticks, men man är ju olika känslig.

Maggisen sa...

Tack! Det är inte jag som ska ha sjalen utan min gamla mamma och hon är känslig. Det får nog bli Helen's Lace från Lorna's Lace istället.