2006-12-31

Årsberättelse 2006

En fin tradition som jag började med förra året:

Stickåret 2006
1. Mål
Att fortsätta ha en meningsfull fritid med fokus på kreativitet och samvaro med andra likasinnade. Samt att fortsätta blogga, bloggen har under året fyllt 1 år och hittills haft mer än 10 000 besök.
2. Roligaste stickprojekt
  • Mina kanpphålssjalar, roliga, snygga och utmaningar för mitt matematiska sticksinne.
  • Väskan "Organic Bag" gjorde att jag upptäckte hur man kan dekorera filtade väskor med virkat och stickat smågodis.´
  • Sjalen Swallowtail
3.Tråkigaste stickprojekt
En stor sjal från Heirloom knitting, sjalen är OK men uddkanten är fruktansvärd, hur ska den någonsin bli klar? Tyvärr samma som förra året men har under december tagit tag i denoch målet för nästa år ar att bli klar med den.

4. Årets klurigaste
Den röda knapphålssjalen, det tog flera månaders klurande innan jag kom på hur den skulle stickas, är jättenöjd med den.
5. Största garnhändelse
Svårt att välja men det var verkligen kul att komma till Hemslöjdsboden i Åhus, den är ett litet mörkt rum fullt med garn från 80-talet i plastpåsar, där köper jag kid mohair för 15:-/nystan och en massa andra kvalitetsgarner som har ett antal år på nacken. Kul att fynda! Att Garnkorgen har startat och att Helylle alltid finns med goda råd, bra garner och Eva, du är en ängel!
6. Årets bästa läsupplevelse
Victorian lace today och den japanska muddboken Beads knitting, fast glöm inte Varme tasker den är såå fin.
7. Årets utställningar och kurser
Britt-Marie Christofferssons underbara utställning i Landskrona Stickning ett hantverk att utveckla och sen att få gå kurs för henne på hösten: Underbart kul och insprerande! Fick dessutom möjlighet att gå Spedetröjskurs på fina Österlens museum för Inger Olsson, också fantastiskt bra!
8. Nästa års planerade stickprojekt
Sjalar både egna och andras mönster, fler muddar såklart och lite filtade grejer. Hoppas också på inspiration till saker jag inte prövat på tidigare. Försöka göra av med lite redan inköpta garner:-).
9. Övrigt kul
Stickkaféer, alla! Museets, Helylles, de på Aoseum och våra egna på Dufvanders. Så kul att inte bara sitta framför teven utan träffa andra som håller på med stickning. Nya vänner! Jag har ställt ut muddar på helylle och haft med lite saker på en stickutställning på Aoseum.
9. Måluppfyllelse
På grund av tidsbrist och bristande koncentration har diverse objekt förvandlats till åtminstone tillfälliga UFOn (unfinished objects). Ökad sticksamvaro har uppnåtts med hjälp av ökat deltagande i stickkaféer.
10. Verksamhetsförbättringar
Pärmar till mönster har införskaffats och en hel del mönster har dessutom blivit insatta i dessa pärmar. Fler rundstickor har köpts in.
11. Önskedröm
Köpa tunt sjalgarn i olika kvaliteter. Att Knitpicks ska börja leverera till Sverige.

Budgeten har ökat något men är tillfälligt i balans.

2 kommentarer:

heidi sa...

Den var bra!

Jag har hört rykten om att Knitpicks skall börja leverera utomlands nästa år. Jag vet inte hur säkert det är, men det kom från en källa som ofta har rätt.

Gott nytt år!

Ingalill sa...

Instämmeri din önskan att KnitPicks skall börja leverera till Sverige under 2007. Ser att Heidi har kommenterat..... håller tummarna att det blir så!
Passar på att önska:
Gott Nytt StickÅr......
58 minuter kvar av det gamla året.