2007-02-14

Stickinspiration i Malmö

Blev till min stora glädje inbjuden till Stickinspiration av Eva i Stick Opp i Malmö. Vi var 8 sticksugna som träffades, Eva hade förberett med reagarn i alla möjliga fantastiska färger, bl a grönt och lime som jag ju gillar. Vi stickade väskor, alla gick igång på det. Idag har min blivit filtad i tvättmaskinen just nu hänger den på tork. När jag har monterat den blir det bilder. Min Cherry leaf pattern trekant är klar och blockad, det blir ingen spetskant. Igår hade vi stickkafé på Dufvanders kanske sista gången på ett tag, vi flyttar till allaktivitetshuset på Charlottesborg på försök. Vi vill träffa fler som stickar!

Nu stickar jag en trekantssjal i tunn mohair, den får spetskant och sen har jag fixat till två bra muddar att ta med på tåget till Halmstad i morgon, kanske ska jag ta med sjalen för säkerhets skull om muddarna skulle bli klara. Man vill ju inte sitta där helt sysslolös på ett tåg, nej usch! hemska tanke.

Jag fick en fråga om estnisk ribb:
Den stickas med fem strumpstickor runt, runt på följande sätt, lägg upp ett antal maskor delbart med 6. *Sticka 2 maskor, ett omslag, sticka ihop två maskor*, upprepa runt runt. Det blir en stickning som ser ut som en vriden resår, snygg(?) jag skulle gärna vilja ha ett par strumpor med sådana skaft.

Idag kom två böcker i brevlådan, nej ingen överaskning jag hade beställt dem. Det är Knitting Nature av Norah Gaughan och Not your mama's knitting av Heather Dixon, vet inte riktigt vad jag tycker, Knitting Nature verkar rätt kul, lite nya sätt att sticka, pentagoner och hexagoner och lite annat kul, den andra verkar inte så kul, får väl testa den på tonårsdöttrarna.

Just nu ser jag fram emot Symässan i Malmö 23-25 mars som jag hoppas ska föra med sig lite garninköp, garn är ju något man alltid behöver mer av. Idag fyndade jag lite limegrönt tjockt ullgarn på rea och råkade samtidgt köpa lite ljusgrått Linea lin/bomullsgarn.

2 kommentarer:

Fjallblomman sa...

Har kollat runt på din blogg nu, och OJ vad mycket snyggt! Suger åt mig inspiration!!

blåggdama sa...

Jeg likte veldig godt pulsvarmeren din, både fargevalget og mønsteret. Og forklaringa var krystallklar, skal prøve det :)