2007-07-08

Triinu-sjalen och ms3.2

Det ha varit en himla massa aktivitet på mina webbgrejer den senaste tiden och det är mest den fina sjalen med bladmönstret som har väckt en otrolig uppmärksamhet. Det har kommit kommerntarer på bloggen och på min Flickr samt skrivits en massa i MS3-gruppen. Fick mail från Triinu idag som verkade glad för att hennes sjal var så omtyckt, hoppas bara nu att hon kan sälja lite mönster overseas. Så kom den andra ledtråden och den var rolig att sticka, det verkar bli en stola med snibb. Kanske att mina pärlor är i minsta laget men jag tror attt de kommer att sitta där och glimma lite diskret när den blir klar. Det är absolut inte sista gången jag stickar en spetssjal med pälor, ska absolut göra det igen.
Min shrug från den japanska boken är klar, den är betydligt mindre än i boken eller är jag större? I alla fall är den så stor som jag vill ha den. Kan man blocka bomull? Äntligen har jag nystat mitt regnbågsfärgade Kauni och satt i gång med en kofta efter eget huvud som stickas på tvären, roligt när färgerna växer fram.

Det har varit väldigt tråkigt väder den senaste tiden, regn, regn men tack och lov inte så spännande på som på andra platser i Skåne. Vi har inte haft översvämnig, tur på alla sätt. Jag har ju mitt garnlager i källaren, usch vad hemskt om det skulle bli förstört. Men peppar, peppar vårt hus har aldrig haft någon övertsvämning hittills och nu har det slutat regna, nu blåser det.

Jag har startat en community för stickare http://stickn.ning.com/ där kan alla som gillar att sticka och vill ha kontakt med likasinnade anmäla sig. Man kan blogga och diskutera, lägga upp bilder och filmer som man delar med andra. Kul om vi blir fler, idag är det 25 anmälda. Ta chansen du som läser detta!

5 kommentarer:

katarinaw sa...

Shrugen ser jättefin ut!

Bra idé med forumet, ska genast ansluta mig!

sussry sa...

Som vanligt har du en massa fina grejer att visa bild på.
Låter kul med communityn, kanske anmäler mig sedan.

Strumpstickan sa...

Sjalen verkar bli jättejättefin!

Lena Lundbladh sa...

En sån lysande idé med Stick.ning! Har nu varit inne och anslutit mej. Ser fram emot en massa kul idéutbyte.

yarnlot sa...

This comment to let you know the ISBNnumber of the Japanese crochet book: 4-277-17181-8
It dates back from September 2005 and is sadly out of print. It is a lovely magazine, I want to make every pattern out of it!
Greetings,
Yarnlot
also member of the Yahoogroup Knitting in Japan:
http://groups.yahoo.com/group/knittinginjapan/