2007-10-08

Att jag inte stickar

Nej, snarare att jag inte haft tid att blogga. Det är mycket nu... i tisdags var jag med och hade pärlstickningskurs för först gången. Jättekul, vi var inte så många men det är så kul när det funkar och pärlorna kommer upp på garnet och stickandet tar fart. Har stickat en pärlmudd av ett par, precis som vanligt sen blir det lite tungt, men på onsdag ska jag till Växjö och då tar jag med den andra på tåget så ska den väl bli klar.
Sticka har träff för lokalföreningarna i Malmö kommande helg och det inbegriper en utflykt till Köpenhamn som jag tidigare skrivit om, den närmar sig, YES!
Just nu är det hektiskt för Eva på Helylle, hon jobbar jättehårt och det verkar som kunderna gillar det för det är bara fler och fler som shoppar loss hos henne. I torsdags var vi fler än 30 i hennes lokal på stickkaféet. Jättekul! Hon och jag håller på med förberedelser inför nästa kurs Möbius som är en workshop och det är kul att sticka upp lite modeller inför den. Sen planerar vi resten av hösten, det blir fler kurser.
Jag har stickat klart en rund sjal, återkommer med bild.
I lördags blev det inget stickat vi hittade 13 kg svart trumpetsvamp och 1 kg trattkantareller, sen orkade vi inte mer. Kom utvacklande ur skogen, nästan pinsamt mycket. Nu har maken en ny hobby: röra runt bland svamparna som ligger på tork med luftavfuktare och fläkt på i den blivande bastun. Bildbevis kommer.

Måste förresten skryta lite med min stickade lycka-till-blomma till Eva på Helylle. Den blev rätt rolig tycker jag.

Mina muddar med luddkant är såå mjuka jag stickade dem i Rowan 4 ply, vilket garn och färgen är ursnygg åskgrå.

3 kommentarer:

blåggdama sa...

Å heldige du som har funnet så mye sopp! Da kan man skjønne du ikke har tid til å blogge ;)

Sussry sa...

Oj, vad med svamp!
Hur hinner du med både stickning, svampplock och livet i övrigt. Så duktigt!

Monica Hansen sa...

Snygga muddar!