2008-03-28

KAL:ar fortsättningen

På torsdag startar Laminaria-KAL på vårt stickkafé i Helyllebutiken kl 18. Vill du vara med kom dit! Det ska bli roligt, men tills dess måste jag göra klart min nya sjal Ocean View (längst ned till höger i bilden) från vinter 2008 Vogue knitting. Jag stickar den i blandade Evilla (brun-röd) och Kauni (papegoj) rester. Den blir jättefin och är snabbstickad. Består av 15 hexagoner som man stickar utifrån och in. Det går nästan att sticka klart dem på en 40-cm rundsticka men det underlättar om man har strumpstickor de sista varven. Nu blir jag sugen på att sticka eller virka något annat med hexagoner och jag har en del andra rester i Kauni som borde gå att kombinera med varandra: jeansblått och blå-brunt skulle ju bli snyggt.

Hur det går med Super-Karla? Jo, ett par dagar har jag inte hunnit med den men igår köpte jag mer garn så nu kan jag sätta igång med den igen. Är verkligen sugen på att bli klar med den, det vore bra om jag åtminstone kommit till kanten innan Laminaria startar.

Har ni sett den ”mormorsvirkade” sjalen i en av de nya Dropskatalogerna. På bilden är den lite skrikig men Kristina som jobbar i Helyllebutiken har virkat den i olika lila nyanser och den blev så härlig. Jag ska nog virka en men i nåt slags mormorsrutor i snorgrönt, buteljgrönt och lila. Det enda jag har emot den är virknål nr 9 det är som att virka med en tjock pinne, det passar inte min hand, men man vänjer sig kanske.

Imorgon är det workshop med virkade och stickade dekorationer så jag har förberett med lite blommor och blader samt ska ta med några filtade dekorerade väskor som jag har sedan tidigare och en ny påse med blommor på samt en smal ”piff-tarm” (en smal halsduk som kan piffa upp ens klädsel lite) med virkade blommor på.

Om en dryg vecka åker jag till Holland på studieresa men det borde väl bli lite väntetid på flygplatser och en liten stund innan jag somnar så jag måste ha en bra stickning med mig och kanske en liten virkning att ha på flyget. Får väl virka med plastvirknål för säkerhets skull.

Noni har släppt nya väskor har ni sett det? Dom är som vanligt jättehäftiga. Kolla här!

Hur tiden ska räcka till är ett mysterium men på lediga stunder finns det altid nåt kul att ta tag i eller ett gammlt UFO som behöver bli klart. Började ju med en sjal i det förbannade garnet och den är ju inte klar än...

2 kommentarer:

Anna sa...

Piff-tarm! Ett sånt underbart ord!!! Beskriver precis vad det är :)

Queen Mudd sa...

Tyvärr inte jag som kom på uttrycket men jag gillar det också.