2008-06-29

Andras bloggar - ska man blogga?

De är rätt mycket debatt och diskussioner om det här med bloggande. I samhä'llsdebatten nämns ju ofta blogginlägg/bloggare som viktiga nyhetsförmedlare och en viktig del av den undersökande journalistiken, t ex när det gäller FAR. Det var bloggare som uppmärksammade vad som var på väg att hända och nu vill dessutom myndigheterna? eller är det politikerna? ha bättre koll på oss, vill veta vad vi heter och vad syftet är med vårt bloggande, intressant!
Det är nog så att de gamla folkrörelserna som har haft mycket stor påverkan på beslutsfattandet i vårt samhälle håller på att åderlåtas på medlemmar och plötsligt hörs folkets röst på helt andra sätt t ex genom bloggandet (hotfullt för de som på sin maktpostion via folkröreserna?). Då tänker jag inte på Blondibella och bröderna Schulmanns bloggar som är lika tomma på innehåll som deras hjärnor verkar vara utan på helt andra typer av bloggar som tar samhällsdebatten på fullt allvar.
Den här bloggens syfte är ju inte samhällsdebatt utan mer ett slags dagbok och nätverkande kring kreativitet. Jag tycker att det syftet är helt möjligt att blogga efter.
Åter till andra (intressanta) bloggar, har ni sett bloggers nya grej, min blogglista uppdateras när mina bloggkompisar skriver på sina bloggar. Excellente!
Just nu stickar jag på lite olika saker för att inte bli uttråkad, en Dropskofta som ska bli modell i en butik, min egen spedetröja, en avlång sjal som ska bli mönster. Sen funderar jag allvarligt på att repa upp Starfish, fattar inte hur jag ska ha den på mig och då blir den ju garanterat liggande i min sjal-kista av cederträ (moth prof) som faster Hedda tog med hem från Amerika på 40-talet. Ska fota den en dag så få ni se hur fin/full den är!

3 kommentarer:

in-knit sa...

Tjenixen! Hoppas du mår bra!
Fick du göra nån ändring för att få uppdateringarna på din blogglista? Jag har också blogger men jag hittar inte hur man får det så som du! Hoppas vi ses på stick-cafét i Kristianstad igen, sist jag var där, var inte du där.
Ha de bra så länge! Kram - Ingrid i Hörby

Queen Mudd sa...

Hej! Det är lätt! Gå in under Layout och Add page elements, det heter Blog list.

in-knit sa...

Tack för tipset! Nu har jag fixat det! Det är ju toppen att kunna se när de lagt in något nytt! Ha det bra i värmen!