2008-06-19

EM-stickning och snart midsommar

Trist att Sverige inte gick vidare men när dom spelar så himla segt är dom inte värda det heller. Att se ryssarna som små röda pilar ila förbi sega svenska spelare det var lite tungt. Min Sverige-stickning en liten smal lintarm den har jag bestämt mig för att pensionera, den ska heller inte gå vidare. Min sjal däremot som jag stickat under de andra matcherna, den är klar! Har fäst trådarna och spänt upp den nu precis efter matchen mellan Portugal och Tyskland som Tyskland vann, hade hoppats på Portugal. Bilder kommer här.
Jag får ta tag i nåt annat projekt att sticka på under resten av EM för jag tänker inte ge upp lika lätt som Sveriges lag, nej, jag stickar vidare! EM-stickade faktiskt i radio igår, har inte vågat lyssna än, men om ni vill lyssna så finns det här i 30 dagar, hu!: SR

Min Starfish-sjal går framåt, garnet tog slut men jag har köpt mer från Garnkorgen och det kom igår. Köpte också lite Malabrigo lace i mörkgrönt, mm! Har bara läst andras kommentarer om detta garn och det känns såå härligt. Jag som hade bestämt mig för att försöka sticka annat än sjalar ett tag, vi får väl se hur det går med det. Har läst om folk som har köpförbud, men jag behöver nog snarare ett sjalförbud, fast vem ska ge mig det?
Har börjat fundera på OS-stickningen och faktiskt börjat med att starta en blogg, den är inte klar än. Länkar till den när den är presentabel. Just nu tänker jag mig ett vantprojekt under OS men hinner kanske ändra mig innan det blir dags. Just nu skulle det vara kul att sticka lite vantar så jag kanske börjar innan OS och då får jag ha ett annat projekt då.
Skulle vilja sticka flerfärgsstickning med Kaunigarn tror att det kan bli riktigt fint. Garnstudio har börjat lägga ut sina mönster, några trevliga koftor och en sjal, men sjalen var stickad med 3 mm verkar för hårt tycker jag. Ska prova att göra den med 4 mm och lite färre rapporter. Denna koftan blev jag riktigt sugen på att sticka men tror att jag ska försöka hålla mig tills Rowans höstnummer kommer för där finns säkert nåt ännu snyggare. Såg en förhandsbroschyr och där var en virkad kofta som jag blev väldigt intresserad av, kanske dags för nåt virkat. Det är så mycket man vill göra. Ikväll har vi haft tema UFO på stickkaféet, alla skulle ta med nåt UFO (unfinished object), det får bli fler såna i höst teman i höst (de flesta hade glömt det, kan det vara förträngning?) montering och UFO måste vi ha och sen blir det Knit-Along-start för några olika projekt. Men nu är det snart semester då ska man inte tänka på hösten, eller hur? Då ska man tänka på strandstickning och en glad midsommar!
Upptäckte att jag glömt fota min Roundabout leaf tank, den har varit klar ett tag men trådarna blev fästa häromdagen och sen strök jag den. den är stickad i Linea lingarn, ca 2 härvor gick det åt.

2 kommentarer:

TruckerElin sa...

Hej!
Såg din SuperKarla i ett tidigare inlägg här och jag undrar, vart hittar man mönster till den? Jag har sökt men hittar inget.. Jag är så himla sugen att sticka den!

mvh Elin

Anki sa...

Jag lyssnade på webben, det var jättetrevligt!
Vad mycket fint du har här och jag håller med Elin om SuperKarlan :-)