2008-07-11

UFO på väg att bli FO

Nu är jag igång med tröjan som legat i två år. Och den ser såå fin ut (dålig färgåtergivning på fotot) ! Rolig också, men jag beslutade att inte följa mönstret (konstigt!) utan stickar oket först och ärmarna nedåt så de blir långa nog. Tycker det är svårt att få rätt längd på ärmar när man stickar raglan och runda ok. Det beror kanske på att jag är väldigt bredaxlad och har ovanligt långa armar (bra räckvidd förstås) men svårt att få kläder som passar. Så här långt har jag i alla fall kommit hittills. Håller också på rätt aktivt med en virkad bomullssjal. Koftan hänger i Helyllebutiken nu, hoppas den ska inspirera till höststickningar. ´
Här är en bild på min Fladder-sjal, mönster finns hos Helylle. Jag har stickat den i färgkrafts entrådiga garn, Karin (en av 4 Karin som brukar komma dit) på stickkaféet har stickat en i lin, har inte sett den men hontycket den blev bra.

Vi har stadsfestival just så jag tog med ett par muddar ut en kväll när vi var på "stan" och de var så sköna att cykla hem med.

Queen Mudds råd för svala sommarkvällar i kompisars trädgårdar eller på stadsfestivaler:

  • Glöm inte att muddar passar året runt

  • Du har säkert nån skön sjal, ta med den också

Det är härligt med semester då hinner man sticka mycket, idag tänker jag kombinera det med bakning, lika bra att sätta fart på degarna så jag hinner några varv på stickningen innan jag ska knåda.

2 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Sådär gör jag också ofta.. börjar med något mönster och sen bara måste jag göra om något och något till och vips har man gjort en egen ny variant:)

jag tror det är med mönster som recept, de är mer till vägledning och underlag för ytterligare skapanden...

Tröjan blir jättefin!

Ullhärvan sa...

Kan den koftan trolla bort magen tro? Jag gillar den verkligen även om jag oftast inte väljer korta längder.