2008-10-30

Två dagar ledigt vad blev det av det, jodå lite stickning faktiskt och lite annan avkoppling. Läste Anne Holts senaste 1222 över havet heter den. Det är en pusseldeckare i Agatha Christie stil. Ett tåg spårar ur nära ett högfjällshotell och alla passagerarna får tillbringa ett par dygn på hotellet helt isolerade i fjällvärlden pga tokdåligt väder. Det dröjer inte lång tid förrän en person blir mördad. Berättelsen var OK men kändes lite konstruerad särskilt Mrs-Marple-slutet med alla samlade och mördaren avslöjas. Berättar inte vem mördaren är :-)

Men detta är ju en stickblogg så nu lite stickning. Ni kanske undrar hur den gula blaffan i förra inlägget ser ut på, isåfall hoppas jag det klarnar nu. Jag har stickat två till och snart ska jag få en egen, grön. Tycker inte jag passar så bra i modellen men inser att den kommer att vara mycket behändig i vinter. Den är absolut snyggast på folk med långt hår.

Äntligen har jag börjat sticka på islandströjan tycker A som ska få den. Bilden blev inte så kul men garnet är urmysigt, Lett-lopi.
I somras när vi gjorde stickresan köpte jag två härvor Noro-garn, ett vävgarn, på Sommerfuglen. Nu har jag gjort en Runt-hörnet-sjal i det. Jag gillar verkligen det mönstret, det är Yllets.

Har beställt några stickböcker återkommer med bokprat när de levererats.

3 kommentarer:

Anette sa...

Hej Queen Mudd,
Jag hittade hit via en mössa jag stickar på :-) en dragspelsmössa och det står att mönstret är gjort av Queen Mudd så jag googlade namnet och hamnade här.
Jag är en nybörjare på det här med stickning men gud vad kul det är!
Till denna blogg kommer jag att återvända, ha en härlig söndag!

Marie sa...

Hej!

Har du ngn länk till mönster på hårbandet? Det är supersnyggt!

Queen Mudd sa...

Hårbandet är en modifierad version av Calorimetri från Knitty. Jag stickade i Drops Alaska och la upp 88 maskor.
http://www.knitty.com/ISSUEwinter06/PATTcalorimetry.html
Lycka till med en egen.