2008-11-02


Snart drar sockstickandet i gång på allvar. På tisdag har vi kurs i magic loop och på torsdag KAL:ar vi på stickkafeet - sockar fram till jul. Jag förbereder mig just nu genom att sticka lite magic-loop-sockar. Ett par där jag stickar en i taget och ett par där jag stickar båda samtidigt. Det ena paret börjar från tån och det andra uppifrån. Jag både gillar och ogillar magic loop: det är fantastiskt bra som resestickning, inga strumpstickor som ramlar ur eller sticker sönder påsen, men jag tror att jag stickar snabbare med strumpstickor och jag är ju rätt otålig. Att sticka två sockar samtidigt är ju egentligen väldigt bra för mig eftersom jag alltid tycker att tvåan är tråkigare och om man inte följer mönstret helt och hållet så blir ju sockarna lika och det är ju nästan alltid ett plus.
Har bestämt att det ena paret måste bli klart innan jag börjar på ett nytt par, ska sticka Rolling Thunder i svart sockgarn med svarta pärlor. Låter inte det riktigt sofistikerat för att vara hemstickade sockar?

Islandströjan växer så sakta, jag försöker prova ofta på A så att den ska passa riktigt bra. Sen var jag tvungen att börja på en tröja till mig själv i ljusbrun skotsk tweed som jag köpte på stickresan i somras, modellen är från Bette design och heter "Smock i rude". Som ni ser på bilden har jag börjat med smocken, riktigt roligt. Jag stickar tröjan från avigan och på rundsticka för att undvika aviga maskor så mycket som möjligt. Medan jag stickar så håller på på att tänka ut hur jag ska kunna sticka fast ärmen istället för att sy i den, det är en vanlig isydd ärmmodell så det borde gå. Egentligen behöver jag en tunn svart tröja att ha till alla möjliga och omöjliga sjalar och slamsor som jag har stickat och virkat men nu blir det en brun först.

1 kommentar:

Soili sa...

Jaaa..det där med magic loop,det är ett aber även för mej.Har provat men tyckte inte att det funkade,tar för lång tid(hmmmm)men varför ska man stressa när man stickar?????Det hjärnspöket(stickstress) måste motarbetas.