2008-11-16

Bokprat m m igen


Väldigt virkat av Erica Laurell. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här boken, läser om Erica att hon är designer och har ett eget klädmärke. Det är nog inte nåt märke för mig, jag inser att jag är för gammal. Jag tycker verkligen inte att virkat alltid är fult men att det ibland kan vara riktigt fult. Det finns visst roliga saker i den här boken, men jag blir inte så sugen på att virka som jag hade hoppats. Visst är den lilla ungen ursöt i sin stranddräkt och tehuvan är också rolig men brunt och vitt, usch, det är inte snyggt tycker jag. Nja, detta är nog en typisk lånebok för mig.
Fotoväder? Nja men dagsljus i alla fall så jag tog lite bilder på pågående och färdiga projekt. Islandströjan växer och väntar än en gång på att provas. Den grå mössan från Boutique knits blev med knappar i fredags när jag var i Malmö. Irmas hus har mycket knappar och dessutom snygga. Det syns inte på bilden men dom är svarta. Den lila sjalen är också från Boutique knits men jag har modererat mönstret. Stickar den i Drops kid-silk. Sen lyckades jag ta en bild på mina svarta Rolling Thunder med svarta pärlor.

Dagsljus, tänk vad viktigt det är. Ska till Helsingborg om några timmar och min kompis där har lovat en promenad före maten, det ska bli härligt. Sen blir det konsert i Gustaf Adolfkykan kl 18, Sundsgårdens musikelever ska spela (en av dem är min dotter). På lördag den 22/11 har vi kurs i pärlstickning igen på Helylle. Håller på med ett par ny muddar till kursen, stickar i Rowan Pure Wool 4ply, funkar bra med pärlor på det och det är jättemjukt, ska hinna göra mönster :-p

Inred med stickat, läste i DN idag om att det t o m med är hot med stickade stolsöverdrag. Kanske är dags att åtminstone ha en stickad kudde i soffan, eller vad tror ni? I arikeln skrev dom om Ruth Cross som jag inte kände till sen tidigare. Kolla interior så får ni se allt möjligt fint och kul. Där finns så mycket som jag vill låta mig inspireras av t o m det obligatoriska fodralet till en hot-water-bottle (fast den bryr jag mig inte om att sticka). Kuddarna var ju snygga, precis som jag kan tänka mig, läckra flät- eller andra ytmönster. Kläderna var också fina, en dröm för mig som är rätt flätintresserad just nu. Lägger upp en bild på min flätkage som jag stickade i oktober.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken söt lite body ;-)