2008-11-23

Det går inte att stoppa sjalarna

Förstår genom min kontakt med folk runt om i Skåne att det är vitt, vitt på många håll men här är det fortfarande barmark, dock några minusgrader och idag, solsken!

Jag borde sticka på islandströjan och idag ska jag ta tag i den biten. Igår hade vi kurs i pärlstickning, jättekul och alla var hur duktiga som helst. Vi hade en trevlig eftermiddag med pärlor och tunna tunna stickor samt en kort fikapaus under arbetets gång. Lyckades göra klart ett mönster med pärlor i två färger i Rowan pure wool 4ply, som fungerar utmärkt med pärlor. Passade också på att plocka ner min lilla utställning på Helylle.

Efteråt var jag bjuden på middag och det var helt rätt att träffa lite folk och få god mat. Trevligt!
Jag har en ny stickning på gång, en sjal (just det sjalstoppet funergar inte). Det är en sjal som Karin gjort mönster till, den liknar Candle flame men heter Löv och stickas ifrån nacken och nedåt, köpte mönstret på Helylle. Garnet är ett mycket mörkt grönt Malabrigo lace. Första gången jag stickar i det och det är jättehärligt, fast det är ganska matt, skulle kunnat önska mig lite mer lyster. Mönstret äter rätt mycket garn eftersom det är så bubbligt, funderar på om jag ska blocka eller inte. Tror att det kommer att handla om storleken.
Nehej, nu ska jag sticka lite till, lyssnar på Lögnen av Jacqueline Winspear samtidigt som jag stickar, en pusseldeckare i engelsk 30-talsmiljö, nyskriven. Helt OK att sticka till men jag skulle önska att det fanns mer att välja på bland ljudböckerna, fast det handlar ju bara om utgivingen, det är ju bara det mest populära eller förmodat populära som blir inläst.

2 kommentarer:

ylva sa...

Sjalen ser helt underbar ut! Jag gillar att den är bubblig för den ser så gosig ut då.....:-)

Samtal från min trädgård sa...

Så fina saker du gör! Ja här är det hur vitt som helst, ingen kommer någon vart, så surfa och baka blir dagens melodi!