2009-01-18

Ond axel och räta maskor

Ett tag har jag negligerat min onda arm och vänsteraxel, har haft en kudde mellan armbågen och kroppen för att inte knipa men det blev inte mycket bättre. Sen virkade jag som tusan på min Bergamotkofta, urkul! Och då kändes det bättre i axeln, men den är inte bra! Koftan är virkad i det ¨svindyra Rowangarnet Purelife Organic wool, ett helt underbart garn, slog till och köpte dyra knappar också 40:-/st, ska det vara fint så ska det.
När jag stickade märkte jag att aviga maskor inte var så bra för axeln och armen, den lilla vridningen i handleden gjorde ont, räta maskor däremot fungerade mycket bättre. Äntligen fick jag tillfälle att börja sticka den där Mrs Baristasjalen (se mönster i högerspalten) som jag länge suktat efter men insett att jag inte alls behöver, det blir i Kauni såklart. I torsdags köpte jag två nystan grå-svart och två nystan lila-gult-rött-orange och satte igång. Med pinners beskrivning var lätt att följa, fast jag bestämde mig för ett annat bottenmönster. Inspirerad av en gammal Kaffe Fassettbok gjorde jag ett eget ”ringmönster ” och sen var det bara att köra igång och det är helt klart att efter två kvällar, en lördag och idag: räta maskor funkar! Men jag kan inte rekommendera att sticka med två nyanser av Kauni när man har ont i armen för det är helt omöjligt att sluta, man vill ju se hur det blir med färgkombinationerna. Så här blev det i alla fall, jag är snart klar med ”kroppen” sen ska det klippas och stickas kant. Skulle helst vilja ha kanten i ”fair-isle-resår” (tvåfärgad 2 räta, 2 aviga) men det får bli slätstickning runt hela schabraket, vill inte tänka på hur många maskor det blir.
Passade på att fotogtafera i "dagsljus", riktigt mörkmulet väder idag. Här är min gröna basker och knäpphalsduk som nästan är färdig. Ska bara göra knapphål och sy i knapparna.
Återkommer med ett bokpratsinlägg snart.

8 kommentarer:

Pinneguri sa...

Godt å se det fungerer på norsk og engelsk, og så er det kjempemorsomt at du velger ditt eget garn og eget mønster og lager ditt helt egne sjal :D)
God bedring med armer og skuldre ... og du, ta pauser!

Fröken Slöjd sa...

hej!
Sjalen ser underbar ut! Håller med Pinneguri, ta pauser och vila axel och armar. Själv har jag mest använt benen i helgen. Vilket syns på produktionstakten ...
Hälsningar Fröken Slöjd

Marias garnhändelser sa...

"Bristasjalen" blir ursnygg....jag ligger i startblocken, men har lovat mej sälv att röja plats i stickkorgen först. fast jag har börjat rita mönster....

teresa sa...

Vilken fin kofta! Och blogg.

Mia stickar sa...

Så mycke vackert! Hoppas din axel snart blir bättre!

Monica Hansen sa...

Den koftan är vacker:)

Eva i Halmstad sa...

Både sjalen och koftan är ju så fina, trist att de ska slita så på kroppen när man mediterar med garn.

Hoppas de onda släpper snart.
Eva.

caspros sa...

Tråkigt med din axel, vet hur det känns har problem med handleden sen jag snubblade omkull!
Gillar ditt Fassett-inspirerade mönster helskarpt.

Vi ses på onsdag tror jag!