2009-04-13

Grön skön påsk

Äntligen lite påskledighet med fint väder, stickning, konstrunda, Kjugekullpromenad och påskmat.
Bästa påskmaten i år blev grillad lammentrecôte och potatispaj med chévre. Mums!
Konstrundans bästa stopp förutom Tjörnedala där man fick smakprov på alla konstnärerna och fick betala 60 spänn för en skink och ostmacka, åter till bästa stoppet, jo, det var hemma hos Eddie Tjeno Ericsson och My Svennberg. Tjeno var bäst, jättehäftiga orange målningar, vill ha! Gillade också Fredrik Rhodes kor, han bor i ett pyttelitet hus och man fick kliva rakt in i hans hem för att se bilderna. Sen besökte vi Ateljé Nye där Anna en kompis och några till ställde ut, tovat, vävt, måleri och keramik. Roligt och fint!
Idag besökte vi de miljonerna blåsipporna som slagit ut på Kjugekull. Jag tror inte det finns fler blåsippor på samma ställe någon annanstans. Det är vidunderligt att gå den lilla biten längs sjön och se att blåsippor kan ha så olika färg. Det var länge sedan jag var på Kjugekull, numera verkar det ha ockuperats av klättrare som släpar runt på madrasser, såg lite komiskt ut men mycket populärt tydligen.
stickfronten lite klart, härligt! En grön Aeolian shawl från Knitty, den är stickad i Tibet ett garn från Liene som jag färgat själv, på den har jag virkat fast nästan 2000 pärlor storlek 9 med en Boye 14. Pilligt! Jag stickade inte riktigt efter mönstret, tog lite färre rapporter än sjalmönstret och tur var väl det för jag fick ca 2 m garn över. Puh! Jobbigt på slutet. Sen är den lilla babykoftan klar, det är ett mönster ut Sparat av Cecilia Dackenberg, stickad i Drops saffran, tror den passar 3-6 månader ungefär. Så nu kan Idas baby komma! Koftan ska bara kompletteras med knytband.

Glömde bort att det fanns lite vitsippor på Kjugekull också.

1 kommentar:

ylva sa...

Snyggt jobbat med sjalen !! har sneglat på mönstret.....