2009-04-18

Hemslöjdssammanhang


Har gjort premiär som föreningsaktiv i en hemslöjdsförening. Det var förbundsmöte på församlingshemmet i Höör. Det blir spännade att se hur det här blir, är ny i en lokalföriningsstyrelse. Såsmåningom kommer vår hemsida att bli både vacker och intressant hoppas jag. På förbundsmötet mötte jag kunniga och trevliga människor med många åsikter och fick intressant information om vad som pågår inom hemslöjden. Tycker att begreppet hemslöjd har ett problem, det låter mossigt! Att sälja in det hos yngre generationer är nog en utmaning, men utan utmaningar vore livet urtråkigt. Vid hemslöjdsmötet delades det ut ett stipendium till Casten Nilsson som är träbildhuggare, han gör såklart en massa olika saker. Det såg mycket häftigt ut och jag blev lite kär i hans pepparkvarnar med 1700-talskänsla.
Passade på att sticka mig både dit och hem (åkte tåg, har tidigare avrått från att köra bil eller cykel och sticka samtidigt, brukar faktiskt hålla mig till det också). Under mötet kunde man också handarbeta och det var trevligt att både lyssna och sticka. Jag har börjat på en trekantssjal i näverstickning i Noro sockgarn, den blir fin fast garnet var felskarvat på ett ställe.
På tisdag har vi näverstickningskursHelylle och till den har jag gjort en väska som jag ska filta idag. Min dominoväska är också klar för tvättmaskinen så de får nog tvättas tillsammans.

6 kommentarer:

Maria sa...

Jag håller med dig om att ordet "hemslöjd" låter lite mossigt. Ofta associerar man nog hemslöjd till gammalt traditionellt hantverk, men idag finns det ju mängder av mer moderna hantverkare och designers. Jag hoppas ni lyckas bra med ert arbete med att förnya och värva yngre generationer.

Birgitta sa...

Hej!
Vilken trevlig sjal du stickar i näverstickning. Vi har också testat det tillsammans med vår länshemsslöjdkonsulent, som är jätteduktig. Är ditt garn melerat så du slipper byta färg? Jag kommer åter till dej.
Ha en skön helg.
Kram Birgitta

Anna sa...

Så trevligt - jag tror du är helt rätt person att piffa till hemslöjden lite ;)

Annika sa...

Snacka om lyxig näverstickning! Ser fram emot att få se den! Lycka till med föreningen!

Fröken Elsa sa...

Varje gång jag tittar in till dig och ser dina vackra skapelser och fina garner tänker jag att jag måste lära mig att sticka. Det har än så länge bara stannat vid en tanke...

LenaL sa...

Wow, så ljuvligt läcker sjalen blir!!! Ser verkligen fram emot att få se den färdig.

Ha det så gott!