2009-04-26

Virkad lördag

Workshop på Helylle igår. Vilken inspiration jag fick! Blev riktigt virksugen även om jag inte ska sätta igång med en massa små figurer. Jag är lite mer nyttoinriktad även om det inte märks när jag får tag i ett sjalmönster fast jag behöver en kofta. Marie hade virkat väldigt fina små bokmärken och det har man ju nytta av så ett sånt kanske jag sätter igång med men det är en tehuv jag mest vill virka. Som en introduktion satte jag igång med en liten prinsessbakelse som ska kunna funka som nåldyna när det blir klar. Stenhård virkning är det som gäller för att det ska bli snyggt så höger hand och arm är lite slitna. Det kom mycket folk till workshopen - fullt faktiskt! T o m fint besök från Lund, kul! Men det var naturligtvis Maries förtjänst att folket ville komma när de sett hennes fina saker. Hade tyvärr ingen kamera med, men här är mina bakelseförsök.
Det enda kruxet med virkning är ju att det inte går att titta på teve, jag måste i alla fall titta hela tiden på virkningen. Så ikväll blir det lite stickning till långfilmen i alla fall. Näversjalen är klar och jag gillar den verkligen.

6 kommentarer:

Sunna sa...

Din sjal är helt bedårande vacker

Queen Mudd sa...

Glömde skriva att med min stickfasthet och stickor 3,25 mm samt 10 maskor/ruta räckte ett nystan till 128 rutor. Så sjalen är stickad av 2 nystan Noro Kureyon Sock.

Maria sa...

Näversjalen är fantastiskt fin! Härlig färgkombination!

m sa...

Det var kul att träffas! En härlig eftermiddag! Jag fick heller inte gjort så mycket. Det var nog att titta på allt det fina som fanns där och prata. Har inte hunnit göra nåt inlägg än men det kommer. Jag ser att du i alla fall har varit flitig.

m sa...

Tack för i lördags! Det var jättekul. Väldigt vad du har varit flitig!

LenaL sa...

Åh, så underbart jätteläcker sjalen är!

Ha det så jättegott i helgen!