2009-04-19

Väskrapport

Svar på fråga om garnet till näversjalen, ja, det är flerfärgat i ganska långa partier. Konstigt nog blir det hittills en lite mer rosa sida och en lite mer grön sida på sjalen. Undrar om det håller i sig sjalen ut. När första nystanet är klart ska jag räkna rutorna för att se om det räcker med ett nystan till.

Här är bilder på de två väskorna, den gröna i näverstickning den grå-gul-skära i dominostickning lite hängande slamsiga bilder före filtning och några efteråtbilder på buxbomshäcken.

Satt ute och stickade lite på min näversjal, försökte ignorera den isande vinden, det gick rätt bra. Sen klippte jag rosor och fick rivet skinn, usch vad äckligt det känns med en rostagg i handleden. Tar resten nästa helg, nu är trädgårdstunnan full med taggförsedda grenar.

Det är jättekul att sticka och inte så svårt och virkar man så bra som fröken Elsa så kan det inte vara svårt att bli bra på stickning. Det är bara att sätta igång men först ska jag få lära mig lite av dig istället. Nästa lördag är det virkworkshop på Helylle och då blir det kanske nån liten figur eller kaka virkad. Ser fram emot det! Ska göra en djupdykning i mina påsar med bomullsgarn inför workshopen. Har en hel del som skulle ha blivit festivalmössor förra året. Kan kanske virka en sån också, ska bara kolla det är någon festivalbesökare som behöver en mössa. Hoppas det!

4 kommentarer:

miaring sa...

Nästa helgs workshop är noterad, ska försöka få med mig en jobbarkompis som tagit emot virk-kallelsen.

Emma sa...

Väskorna blev riktigt fina! Det går framåt med sockarna. Det var riktigt kul! Jag är dock fortfarande på resåren! xD
/Emma

Annika sa...

Snyggt! Du är snabb! Vill gärna veta hur många rutor Noro-garnet räcker till...

cille sa...

Nyyyydelige vesker du har laget! Virkelig flotte i fine farger oh mønstre!