2009-08-05

Oj då och bokprat

Tack tant Kofta för "oj då" nu fick jag användning av det. Sticka utan att tänka finns det? Jodå, nu har eller hade jag nästan stickat klart den lilla babykoftan men, just det men oj då! När
vänster framstycke skulle stickas ihop med resten var det upp och ned. (syns inte på bilden) Jag bara la ned det på golvet och tog upp min baristasjal som fått ligga i nästa två dagar bara för att den lilla kofta skulle bli klar till torsdag (oj! i morgon) och tänkte i morgon (dvs. i dag onsdag)kan jag ta tag i den biten. Blää!
Idag blir det en tur till stranden, det är den sista semesterdagen och fint väder. Jag tar med den lilla koftan så får vi se hur det går. Igår tog jag hand om sakerna i köket, kokade krusbärsmarmelad, vinbärsgelé (hoppas det inte blir oj då där också, det är inte så kul när den flyter omkring i brunsåsen, vill ha den stel!) och bakade
bullar så idag ska jag bara mysa.

Lite utlovat bokprat: köpte två häften av Norah Gaughan (vol 3 och 5) som Berocco yarns ger ut. Har inte lyckats hitta någon distributör i Sverige men fått hjälp av folk på nätet så jag beställde från www.yarn.com och det gick snabbt och var det billigaste jag hittade, 39,40 för häftena och 9,50 i frakt (USdollar). Till saken, var det värt pengarna? Det vet man ju inte förrän man stickat något men jag gillar Norahs mönster, har en favoritbok Knitting Nature. Häftena är höst och vintermönster.
Volym 3: Har två teman woodland gothic och art house. Skogstemat tilltalar mig mest, är väldigt förtjust i omslagsbilden och den vita koftan. Av art house grejorna gillar jag halsduken mest.

Volym 5: Teman fly away och bright women. Fly away har en massa svepande saker, volanger och flänsar. Här gillar jag omslagsbilden, ahinga och en läcker väska men det finns mer. Bright women har en jättesnygg gul dubbelknäppt kofta som jag skulle vilja ha i en annan färg dock, så bright är jag inte i alla fall inte höst och vinter, där är även en blå långkofta som är lite dåligt foftgraferad (man ser inte riktigt hur den ser ut) som nog skulle vara jättesnygg i grönt!


Betyg: 4 drottningar, det jag inte riktigt tror på när det gäller Norahs mönster är passformen, men jag gillar att det finns nytänkade och hon sticker ut som t ex med Strawberry Hill ur volym 3. Kul modell!

5 kommentarer:

Annika sa...

Man blir sugen på de flesta modellerna!

Tant Kofta sa...

Hej, hej!
Kul att träffas på rikitgt!
Ja antingen man vill eller inte så blir det ett och annat "oj då"
Hej fr. Koftan

Pinneguri sa...

Da jeg prøvde å forklare hva som hadde gått galt med kofta mi tenkte jeg: Ingen kommer til å forstå hvofor jeg ikke bare kan snu litt på den. Når du sier delen er opp og ned får jeg samme følelse: HVorfor kan hun ikke bare snu den da ;D) Fordelen (om det fins i denne sammenhengen) er jo at delen din er liten. Du har vel strikka den ferdig allerede, tenker jeg?
Jeg også liker tant Koftas Oj då ;) Den kan brukes i mange sammenhenger, ikke bare de små.

De var veldig inspirerende, men kjenner ikke du (også?) at det kan bli litt mange bøker?

Queen Mudd sa...

Jo det är absolut för månngaböcker och nu vill jag köpa Kontstrikk och Alice Starmores Fair Isle-bok. Man måst ju hinna sticka något ur dem också.

Monica Hansen sa...

Den jordgubben var snygg!