2009-08-09

Sommarstickat?

Ha, babykoftan fick följa med till Haväng (på bild 1 ser ni de1 upponera framstycket)och på kvällen stickade jag klart den. Sen är det ju monteringen men nu har jag ju gått kurs så jag tog genast tag i saken och sydde ihop den lilla saken, 2 korta sömmar under armarna. Sen blev den tvättad (supermjuk stickad i Drops merinoull) och nu har den t om fått sina knappar och är klar att leverera. Det är bara babyn som måste behaga att komma ut. Skönt att vara beredd.
Sock-KALen pågår och jag har kommit igång med Vilaisockorna, det går så mycket bättre med Regia Sock silk i jeansblått, riktigt snygga men lite av plågsam stickning (det
tycker även Med Pinner som är sockexpert). Det går inte att lära sig mönstret men jag ska verkligen försöka bli klar med dom under augusti. Håller dessutom på med Angee från Sock innovation (i grönt)
Idag har vi haft vårt plommontest. Vi bjöd hit en hoper vänner på brunch i trädgården (fint väder fick vi) och bad dem ta med något att plocka i.
Plommonen var sådär nästa mogna, men i toppen på trädet var det moget, en vig yngling klättrade upp och skakade om trädet så det ramlade
ner lite plommon till folket. Vi lyckades nog bli av med sådär en 30 liter, i alla fall en början. Några av vännerna lovade att återkomma om några dagar för att hämta mer. Skönt!
I morgon börjar mitt pendlarliv, ska åka tåg ca 40 minuter varje dag så jag grunnar på någon bra tågstickning. Funderar på Brainless socks (gratis via Ravelry) eller är det nog med sockor just nu, kanske skulle försöka få klart ett par först i alla fall. Ska nog tänka lite mer på det innan jag bestämmer mig.

4 kommentarer:

Pinneguri sa...

He, he, siden du har utnevnt meg til sokke-ekspert vil jeg absolutt anbefale Brainless :D)

Men jeg tenkte bare jeg skulle si meg enig med deg om Regia Silk, for et flott garn det er! Virkelig nydelig å strikke med, og vakker maske-definisjon og det lyser kvalitet hele veien. Det eneste jeg syns er synd er at de er litt kjedelige farger - jeg liker fargene mine litt mer spenstig enn det Regia har.

Queen Mudd sa...

Helt enig om färgerna på Regia silk.

LenaL sa...

Så det löste sej till slut, i alla fall, med koftan :-) Ja, det där med att inte hänga med i tankarna kan minsann ställa till det. Jag brukar ofta vandra vidare till sånt jag vill börja på, fnattar på av bara tusan med det jag har i händerna och låter tankarna löpa. Inte alls bra, det blir ofta surt efter :-( Tack och lov är ju det mesta reparabelt.

Jättefin blev den, förresten!

Ha det så jättegott!

Anonym sa...

Den där babykoftan är jättefin med ränderna. Och sockorna ser ut att bli fantastiska.