2009-09-20

Inget FO postar lite ändå

Lördagen  gick i textilens tecken. Utflykt med hemslöjdsföreningen till Båstad Märta Måås-Fjetterström just nu aktuell med en utställning på Liljevalchs men mycket fanns kvar i Båstad. Vi fick en jättebra visning av vd Angelica Persson. Där finns ju hur mycket prover som helst och några mattor att titta på både i vävstolar och upphängda. Detta är verkligen konst och hantverk. man fick inte fotografera inomhus men det finns många trevliga bilder i mattgalleriet. Vi besökte även Väveriet i Båstad, ett linneväveri där man kan köpa hellinne av mycket hög kvalitet. Lunchen intogs på Skansen i Båstad, ett konferenshotell och den lunchen höll mig mätt till 20.00 på kvällen. Verkligen gott och såå mycket att välja på, problemet var att det inte gick att välja så jag fick smaka på allt, till dessert fick jag två chokladkakor, pannacotta, äppelpaj och morotskaka. I bussen hann jag sticka en del på mina näverstickningar.
Idag har vädret varit precis lika fint som igår fast kanske lite varmare, Helylleeva och jag hade planering (vi satte oss på en uteservering och fikade samtidigt) inför vår flerfärgskurs där vi ska försöka lära ut hur man stickar en Baristasjal. Nej, nu ska jag sticka en stund innan det blir för sent.

6 kommentarer:

Carolina sa...

Låter som ett trevligt utflyktsmål, får jag lägga på minnet ;)

Annika sa...

Låter helt klart som en jättetrevlig dag! Ska bli kul med flerfärgsstickning!

Annas garndrömmar sa...

Så trevligt med flerfärgskurs! Jag ska försöka anmäla mig och hoppas jag ryms med!

Stickigt humör sa...

Väldigt vad aktiva ni är i Kristianstad. Skall kolla vad som finns i utbud i Helsingborg. Jag får helt enkelt kolla. /Elisabeth

Sunna sa...

Vilken dag, är så avundssjuk

Sanna T Sköld sa...

Tack för hälsningarna från Pia. Jag träffade henne igår och imorgon skall hon vara med Stålstickorna på garnspan i Sundsvall.
Hoppas allt är bra.