2009-10-04

Mm...

Tycker att min stickning står och stampar just nu. Jodå, några nävermuddar har jag stickat klart och en knapp är inköpt till min pendlarsjal men... På dagarna stickar jag på en ny näversjal i spetsmönster och den tar tid, är inte riktigt van vid det, jag brukar kunna sticka undan men... På kvällarna stickar jag bl a på ett par guloranga sockor. På nätterna drömmer jag om att sticka koftor: en svartaktig med näverstickat ok, en flerfärgsstickad i kauni blå-lila-petrol-turkos och orange, men... igen! Sen kunde jag inte hålla mig så jag köpte två nystan Noro Kureyon (färg nr 22) till en basker och den är klar! Sen stickade jag en och en halv torgvante av det som blev över så nu får jag köpa ett nystan till!
Mörka kvällar är inte bra för min blogg, blixtfotografering av stickning är inte kul men det får duga just nu. Helgen har erbjudit ett ganska bra stickväder fast i lördags gjorde vi sista dagsverket i Ystad och tömde allt i huset. Det känns bar att vi är klara med det.

8 kommentarer:

Stickigt humör sa...

Själv sysselsatte Peter och jag oss med att vinterstänga sommarstugan tillsammans med 80-åringarna.
Vågar jag mig på nävermuddar, tror du? De ser underbara ut.
/Elisabeth

Pixi sa...

Oj vad finfina saker du gjort ,gillar oxå Norogarnerna!!=)

Sunna sa...

jag tycker då rakt inte att det ser ut som det står stilla, kan inte begripa hur ni kan det här med näverst. underbart

Queen Mudd sa...

Hej Elisabeth! Klart du klarar näversakerna! Det är en teknik som man kan bli beroende av.

Pinneguri sa...

Du er et skikkelig fargemenneske :D Skjønner hva du sier om lyset, ja. Man får virkelig vente til helgene for å ta bilder, og da er det jo så mye annet ...

StickLena sa...

Illa om stickning blivit ett stressmoment. Min stickning får inte bli det, då försvinner den terapeutiska effekten och det blir mindre nöje.
Hoppas det snart känns som enbart nöje för dig!

Queen Mudd sa...

Inte stress men inte alltid enbart nöje. Det beror nog på att jag ibland inte har så mycket tålamod. Vill bli klar med sakerna för jag har ju nya projekt som pockar på att få starta.

li sa...

Hejsan! Såg din fantastiska basker här. Kan du kanske säga vad det är för ngt garn och om du har ngt mönster? Går inte att hitta ngr bra baskermönster tycker jag..
Tack på förhand.

liiisen@spray.se

//Li