2009-10-31

Helgbloggare mitt öde

Konstigt att det är så svårt att få ur mig en bloggpost mitt i veckan. Det är ju inte så att jag inte stickar, nej, nej, jag stickar lite eller mycket varje dag.
Just nu är min stickning i mitten? Så här är det:
  • Grå-grå sjal i näverstickning, den har växt så att jag måste ha en extra väska med mig om den ska få pendla till jobbet. Har vissa farhågor att den ska nå överkaststorlek, hoppas det inte blir till dubbelsäng bara. 
  • Näverstickad kofta i Visjögarn, den är ny och spännande har nästa stickat klart oket och köpt mer garn till kropp och ärmar. Den kräver ett par ordentliga räkneoperationer och en bra provlapp innan jag kan sticka vidare. Följer ett japanskt mönster men har annan stickfasthet och XL är inte en japansk storlek.
  • Ny svartaktig sjal i entrådigt Visjögarn köpt i Glimåkra, har velat hit och dit med vilket mönster det ska vara så jag har fått repa upp och börja om men nu tror jag att jag är på rätt väg.
  • Löskrage i Rowan Cocoon till äldsta dottern. Trodde den var färdig tills hon kom hem på lovet ... Nu ska den stickas om, var för smal och för kort. Har köpt mer garn så det är bara att köra igång.
Fattar ni? Sen har jag ett par sockor som blivit ett UFO, men har stickat halva första och börjat på andra sockan men mönstret är inte roligt. Ska jag verkligen plåga mig igenom dom eller repa upp och sticka ett par roliga sockor i stället? Har till min stora glädje börjat använda hemstickade sockor och gillar det, tidigare stickade jag dom bara.
Just nu behöver jag en bra pendlarstickning och att bli klar med minst ett projekt!

3 kommentarer:

Pinneguri sa...

Åh så kjent, vanskelig å få tid til blogging ellers i uka når man jobber og dagene bare blir kortere og kortere :(

Sunna sa...

Det var ju inga dåliga arbeten du hade på gång, som pendlarstickning kan jag varmt rekommendera en tant kofta, Ha en trevlig helg

Tanten sa...

Jag sitter här i soffan och ler igenkännande...
Min näverstickning har också "oberäkneliga" mått, 3 sjalar färdigstickade men inte avslutade o s v.

Lev väl!