2009-11-08

Grå-grå-grå-grått

Roligt att läsa kommentarer så klart! Snart blir det utlottning!

Kör på i vanlig stil med stickeriet, tänkte passa på att visa något på bild innan mörkret lägger sig igen. Den grå näversjalen är klar, ligger och torkar på mattan i hallen, kom på att jag har en annan stor grårutig sjal, Super-Karla. Som det kan bli! Varje höst när det dyker upp grått i klädbutikerna så låter jag mig påverkas, fast grått nog inte är min färg, men ooh vad snyggt det är med grått och särskilt naturgrå ull är bara så levande och vackert! Det är lite grått även i två andra pågående projekt Näverkoftan och Feather and fan-sjalen i svart-grått-lite rött garn från Östergötlands ullspinneri men det garnet är mer svart än grått så det passar mig bättre. Märker att jag egentligen inte alls är inne på spetstickning just nu, sjalen känns sådär lite småtråkig (min pendlarstickning just nu), hoppas den blir användbar. Koftan är både roligare och oroligare. Funderar på hur passformen kommer att bli, måste sticka lite till för att vara säker på att den kommer att passa. Nu är jag på det slätstickade partiet så det är bara att kämpa på. Har den inte riktigt klar för mig än men tror att jag ska ha näverrutor på ärmarna och rak kant nedtill på bålen, men vi får se. Lite småprojekt pågår samtidigt, ett par halvvantar i manlig stil till en kompis, några sockpar i blåa garner och funderar på att starta en mössa och ett par vantar men inser att nåt borde bli klart innan jag gör det. Diagnos: startitis! 
På tisdag har vi kurs i näverstickning på Helylle, ser fram emot det, verkligen en teknik som jag gillar att lära ut eftersom jag själv är såå förtjust i den. 

3 kommentarer:

metamorphosis sa...

Så läckert det ser ut med det näverstickade oket!

Merope sa...

Så fin den grågråa sjalen blev och roligt snitt.
Maria

Gunnel K sa...

Näverstickingen går som en löpeld genom landet, även i Stockholm planeras en kurs i näverstickning. Håller med dig att det är ett roligt sätt att sticka sjalar på, men det blev många trådar att fästa på slutet!