2008-04-19

KAL:ar näst sista delen?

Nu är Super-Karla klar, ska bara sy dit knappar (måste köpas) och bestämma mig för om den ska få lösa ärmar, vore nog skönast. Jag lyckdes blocka den till 145 cm som den skulle vara. Några har skrivit om Kauni och undrat om det verkligen funkade att sticka i det och när jag tänker efter så är nog det svart-grå Kaunigarnet lite tjockare än vanligt, framförallt de ljusare gråa partierna.

Laminaria, jag har stickat klart en sjal i vitt entrådigt från Kampes på stickor nr 5 och håller på med sista blommorna före kanten på min citrongula i Färgkraftgarnet och stickor nr 4. (Bilder kommer senare.)

Nästa projekt för mönster är näverstickning, har påbörjat en mössa och en sjal. Vi tänker ha kurs i höst så det får bli några fler modeller tills dess. Det är så himla roligt att sticka dessa små rutor. Super-Karla är ju en variant av detta men med spetsstickade rutor.

Sen har det kommit önskemål om en islandströja från en av döttrarna så jag får väl skaffa lite garn till det.

Har ni sett den nya lila färgen i Kalinka, oh! Jag hoppas det blir mycket lila i höst, gillar verkligen den färgen!
Har hämtat mig efter Hollandsresan som ju var helt jobbrealterad, superintressant och rolig, en bra kombination tycker jag. Hann sticka lite i bussen den ena dagen och lyckades virka båda flygresorna. Vi såg en garnaffär i Amsterdam, men fick inte möjlighet komma dit under öppettiderna. Vi hade ett mycket fullt program och vad ska jag med den till , jag har ju garn och en bra garnaffär här hemma.
Här är en bild på mitt restgarnsprojekt, Ocean View ur Vogue knitting vinter 2007/08. Kul att sticka och inspirera mig att fundera äver fler projket med restgarner och hexagoner. Kul!

6 kommentarer:

Annelie sa...

Så snygg din Super-Karla är! Och Ocean View ser ut att bli precis lika fin.

LenaL sa...

Karla är helt otroligt vacker! Och så varm och go den verkar.

Ha det så gott i vårsolen!

Marias garnhändelser sa...

Karla blev verkligen vacker!

maLinka sa...

Ååhhhh! Din Super-Karla är verkligen Super-Fin! Garnet kommer verkligen till sin rätt där.
Var har du hittat den nya lila i Kalinka? Jag älskar både lila och lin så jag är jättenyfiken.

Nina BF sa...

Så fin din sjal blev! Ett verk att vara stolt över!

Garngamen sa...

Wow vad hätiga Karla är! Verkligen bra gjort!