2010-01-24

Färg eller teknik?   
Nytt garn från Rauma, Puno (68% baby alpacka, 10%merino, 22% polyamid) i naturfärger, och jag föll direkt för det fina stickhäftet som hör till. Satte igång direkt att sticka en axelvärmare när jag kom hem från stickkaféet och nu är den klar. Känns så varm och skön, stickade den i muntert natursvart. Väldigt enkel men blir nog en favorit, man kan ju ha den utanpå vårjackan när det fortfarande är kallt fast man tror att våren har kommit. Läste om färger hos Tant Kofta och tror att min vårvinterfärg är orange, blir alltid sugen på den på när det känns som att våren ska komma snart, i fjol köpte jag en härlig linnesjal i blodapelsinorange, men håller fast vid gulgrönt i olika nyanser också. I år har jag lyckats reashoppa en orange topp och ett par muddar med orange kanter från Eva & Claudi i veckan. Vet inte om jag går på färg eller teknik i första hand, tror att det börjar med form eller teknik eller t o m ett garn och sen kommer färg, men jag är nog vacklande där för ibland får färgerna igång mig.
Tack till Dödergök som skrev om ett par snygga randiga muddar, mina är inte klara än men såhär långt har jag kommit (lite orange i alla fall), färgen är bäst på enhandsbilden.


Filar på sluttampen på mönstret till min dominostickade axelvärmare i Drops Delight. Känns som det är mycket stickigt på gång just nu, om ca 3 veckor ska jag har workshop i näverstickning i Östra Skånes hemslöjdsförenings regi i Kivikstrakten. Mer info om det kommer strax på Lilliz (vår blogg). Det är alltså dags att göra lite kursmaterial och sticka upp lite till den, det blir åtminstone muddar och vantar, har en del annat som jag stickat tidigare. Ska bli kul, hoppas det blir av dvs. att tillräckligt många anmäler sig.


Och till slut lite virkning: Den virkade sjalen i Noro Kureyon sock växer, den blir ganska hård men ändå trevlig, ska tvätta den när den är klar så kanske den mjuknar något, snart är den tillräckligt lång och då är det bara ändar och kanter kvar. Köpte Interweave Crochet Winter 2009, intressant om krokning och en del bra mönster bl a en snygg rutig krokad sjal i röda nyanser. Förmodligen gör jag inte den men kanske kan bli inspirerad till nåt restgarnsprojekt lite längre fram i vår.

8 kommentarer:

Stickigt humör sa...

Vilka alster! Vet inte vilken som är finast. Skulle nog kunna tänka mig att lägga bud på alla :)Synd med kursen...ligger för nära Tant Theas öppnande.

Tant Kofta sa...

Muntert natursvart, det uttrycket gillar jag.
Men till det är orange alldeles särdeles vackert.
Många hej fr. Koftan

metamorphosis sa...

Oh, så många fina saker du skapat på sistone!

Orange är en fantastisk, energirik färg vilket ju är ungefär vad man behöver vid den här tiden på året!

De där halvvantarna ser verkligen jättehärliga ut! Jag förstår både dig och göken som fallit för dem!

Hanna Skapar sa...

Vad härlig den svarta axelvärmaren var! Den ser riktigt skön ut.

Stickenickan sa...

Hej! Oj så fina saker du gjort! Och jag som letar efter något nytt arbete att starta upp med :-) Får man fråga, var hittade du det vacka mönstret till den virkade sjalen i Norogarnet och vad hette butiken med det fina stickhäftet för Raunagarnet?
Må gott,
stickenickan

Sunna sa...

Jösses vad du legat i, är så sugen på en sån axelvärmare och din var så snygg, gillade även den med flätmönstret på i häftet

LenaL sa...

Jättefina allihop, men axelvärmaren är helt klart favoriten! Urläcker, helt enkelt.

Ha det så jättegott!

Queen Mudd sa...

Hej! Stickenickan, jag har köpt häftet på Helylle.se.