2010-09-18

Statement, bokprat och statusrapport från soffhörnet

Hösten och den något mörkare årstiden har satt in, jaså ni har också märkt det. Det påverkar mitt stickande och fotograferandet av alstren mycket. Tråkiga, suddiga mobilbilder i soffan. Här krävs skärpning! Tror jag behöver ett statement (heter väl det nuförtiden tror jag).

Jag ska ta fram vår systemkamera och masa mig utomhus, be närstående vara modeller och helt enkelt ge er mina läsare bättre bilder och mina alster en mer rättvis behandling! 

Det finns en del färdiga saker som jag kan ge mig i kast med tillsammans med kameran och några villiga modeller (hm, har inte hittat dem än).
Hösten har inneburit en del shopping, garn lyckas jag fresta mig med främst vid veckobesöken på Helylle och böcker det kan jag få tips om där också eller så låter jag nätet locka mig den senaste veckan har tre böcker kommit till mig från Adlibris. Veronik Averys Knitting 24/7 som jag skrivit om tidigare, när jag bara hade lånat den. Sen kom Vampire knits  av Genevieve Miller och Bloody socks är redan på mina stickor. Boken innehåller de fina Bellas mittens och en del annat trevligt bl a en rolig halsduk med rinnande blod och bottlecosies med blodgrupp på. Kul om man gillar True Blood, Twilight och annat vampyranknutet. Den andra boken Magnificent mittens and socks av Anna Zilboorg är inte så ny men inte dum alls, vantar med stora kragar och sockor med sulor, stickade på ett för mig nytt sätt. Alla sockor som vantar börjar i tån/fingertoppen. Särskilt för vantar känns det nytt, vill prova, men ska inventera garnlagret först. Tänker försöka använda redan inköpt garn, Raumas tretråd kommer att passa utmärkt. Eva hade köpte ne mycket inspirerande bok med olika sockmönster både lite mer "normala" men också helt nyskapande och lite galna modeller, den ligger på min vill-ha-lista , Think outside the sox.
Vi har Knit-a-long på stickkaféet just nu, sockor och vantar så jag kan ju få tillfälle att pröva nytt. 

Så en liten statusrapport från Stickfronten, har varit sjuk (bara en vanlig förkylning) två dagar denna veckan och så lagom sjuk att jag orkade lyssna på ljudböcker och sticka. 
Projekt på gång (som rör på sig):
  1. Starry Mittens stjärnvantar som ska matcha min stjärnsjal (lite småtråkigt projekt)
  2. Hanging Vines, ärtgröna sockor där varje varv måste bockas av i mönstret (småkrångligt)
  3. Bloody socks, illröda med blodsdroppemönster (ganska lättstickat)
  4. Brun kofta i Nepal, sticket är klart, nu återstår montering och ev blockning (bara det roligaste kvar ;-))
  5. Ploppsjal, tunn mohair i kärleksknutteknk med en "ploppig" kant som ska bo i Helyllebutiken
  6. Fladdermussjalen, Coquille från Knitty i brun zauberball min pendlarstickning (OK att resa med trots stickbyte)
  7. Dot com, min nya flerfärgsstickade sjal. 


Måste skriva lite mer om Dot com-sjalen i två olika nyanser av Kauni (brun/rost, beige/ljusbrun och turkos/petrol, himmelsblå) och den är rolig, stickar maniskt på den. Att det kan vara så roligt med flerfärgsstickning! Man kan ju ha lite olika åsikter om flerfärgat garn, att själv bestämma vilka färger man ska sticka med och inte få nån tveksam nyans på köpet i nystanet, men när jag stickar med de här garnerna drivs jag framåt över hur det ska bli när olika färger möts nästa gång. Hittills har det blivit väldigt bra, känner mig jättenöjd för det har tagit ett tag att hitta rätt färger att kombinera. Jag har planer på att det ska bli en lite speciell kant på sjalen som annars är en 
efterapning av Med Pinners Baristasjal (eller Tistelsjalet som hon själv kallar den)och Eva på Helylles apelsinsjal men med mitt eget dot-mönster. Ser fram emot valvakestickning i morgon kväll men får väl se hur nöjd jag blir med valresultatet.

4 kommentarer:

Anna sa...

Fortfarande helt kär i dina ploppsjalar :) Ska nog bli nån variant här hos mig snart också!

Sunna sa...

jösses vad du är kreativ

Stickigt humör sa...

Pust! Hur hinner du? Själv har jag 17 vill göra projekt men hinner mest inget:(
Gillar Dot Com-sjalen skarpt. Får du mitt meddelande på facebook? /E

Annika sa...

Det var en snygg kofta också, vilket mönster har du använt till den? Dot com-sjalen blir superfin!