2010-10-30

Höstglöd

Sol! Denna sista dag innan vintertiden infinner sig, sidensvansarna kalasar på bär och äpplen, de är så fantastiskt fina.  Lyckades lura ut en dotter i trädgården för fotografering av de värmande saker som vi ska ha på oss för att mota vinterkölden när den dyker upp.
Idag en underbar höstdag med lunch på Ekströms cafe i Degberga, verkligt trevligt ställe! Vi var flera som åt en god paj med fetaost, broccoli och "palmkol" skulle nog ha varit palmkål! Här är min egen palmkål från trädgården! Skulle säga hejdå till en vän som flyttar till Stockholm, insåg att hon behövde utrustas inför flytten. Skånska vintrar är fuktiga och blåsiga, det är likadant i Stockholm men där är dessutom iskallt. Hon fick en röd halskrage i Nepal, hoppas den kan värma henne vid promenader i den vinterkalla kungliga huvudstaden.
Det har inte varit så mycket tid för min hemliga stickning den senaste veckan, men i kväll ska den fram, då blir det filmtajm hoppas jag.
Tågpendlandet har resulterat i att mina bruna Nemesis är klara, mycket tack vare en rejäl försening igår, fick tillbringa minst 40 minuter strax utanför Hässleholm eftersom tåget före vårt hade tappat kontakten med elledningen. Ska sätta igång med kiltstrumporna inför nästa veckas pendling, magic loop funkar såå bra, inga strumpstickor som ramlar ur eller går av. Kan förresten meddela att det verkar bli stickstämma i Skåne i sommar. Hoppas vi träffas där! Mer info kommer snart.

1 kommentar:

Annika sa...

Snygga strumpor! Ser fram mot stickstämma på bekvämt avstånd, bara det inte infaller när jag är i Kina!