2010-11-06

Förbättrad bildkvalitet?

Köpte en ny kamera efter tips från ett proffs, en Canon Powershot S90, "förra årets modell" dvs nedsatt pris (yes!). Har bara testat den lite grann men hittills är jag nöjd. Har länge velat ha ett mindre alternativ till vår systemkamera. Den här är liten, går ner i fickan eller handväskan och har ändå ett ganska ljusstarkt objektiv. Ni får väl se om ni tycker att bildkvaliteten blir bättre framöver här på bloggen. Tipsaren säger att det är en kamera med potential, men "sen beror det ju rätt mycket på fotografen också" säger jag :-(
Idag fick den följa med på en liten utflykt till norra Tyskland språk- eller inköpsresa, jag vad ska man kalla det?

Det hemliga stickprojektet går framåt, dvs. bakåt, jag repar upp första försöket och startar om, det kommer att bli jättefint!

Sen väckte jag upp min näverokskofta och nu har den två halva ärmar och kroppen är nästan färdig. Velar hit och dit om hur jag vill ha avslutningarna. Kan det bli för mycket med näverstickade kanter både på ärmar och nedtill, ja kanske. Bestämde mig för att sticka ärmarna först och sen bestämma mig för nederkanten, tror i alla fall att det ska bli i-cord runt hela koftan. (bilder kommer, dom är i den resande kameran just nu)
På tågstickorna har jag mina Kilravock, lyckades köpa och betala det sista gråa nystanet Admiral i torsdags på stickcaféet (förra veckan gick jag hem med tre nystan rött Nepal utan att betala, usch, vad jag kände mig dum). Det var en långväga gäst där, väldigt kul att träffa Sanna från Sandviken! Vi har hittills bara setts på facebook och sen har jag ju kollat hennes hemsida och blogg såklart.

1 kommentar:

Hedvig sa...

Hej!

Hittade precis hit till din trevliga blogg. Här tittar jag gärna in igen! :)

Ha en bra dag!