2010-12-30

Årsberättelse light 2010

I samband med att jag försent upptäckte bloggens födelsedag så gjorde jag en kort tillbakablick över stickåret så nu blir det lite en mer kortfattad årsberättelse än tidigare år men tänker att det ändå är bra med en utvärdering.

Inspiration under året
Har det naturligtvis varit i massor! På stickkafeéerna hos Helylle, Eva har alltid en massa nytt som hon upptäcker. Roliga nya böcker, nya garner och Ravelry som skulle kunna bli ett heltidsjobb. Ja, hur har jag hunnit jobba, fattar det inte! Stephen West, han gör såå snygga sjalmönster, två har jag köpt och stickat, nästan klar med Clockwork. Och Anne, Pinneguri, hon är så fantastisk!

Roligaste projekt
Och jobbigaste också, har såklart varit Stjärnhop, den blev en kombination av tidspress, prestationsångest och samarbete på distans med någon jag egentligen inte känner. Tack Helene för att du sammanförde oss och tack Marika för allt!
(mönstret är tillgängligt för alla fram till 20/1-11, sen bara för medlemmar i Sticka)
Marikas Stjärnhop, vacker!
Galnaste
Det är nog de stickade julkulorna av Arne och Carlos. Jag stickade 12 till slut!Böcker
The fine line av Grace Anna Farrow, snart har jag testat alla mönster i den boken som dessutom är svår att få tag på, finns inte på de vanliga nätbokhandlarna, jag fick åka till Sommerfuglen i Köpenhamn och köpa min.

Teknik
Näverstickningen förföljer mig, har två nya projekt på gång i skrivande stund, har haft kurser i det under året, en i Helsingborg på Tant Thea, premiär för mig att ha kurs där.
Flerfärgsstickning såklart! Stjärnhop, Dot com och Starry night till har det blivit i år, tack Anne
Dominostickning blev det en kurs i och då fick jag ju sticka lite sånt, roligare än jag trodde. Just nu går jag och maler på att försöka mig på något nytt sånt i Noro kureyon sock.

Vad jag helst vill glömma
Ett pockande UFO som jag ju trodde jag skulle bli klar med till sist, men när framkant nr 1 blev skitful så åkte den tillbaka i korgen! Näverkoftan, blää!

Ekonomi och administration
Som vanligt, det kostar men det smakar också så jag är nöjd! Har haft ett par intäkter under året pga av några kurser och ett föredrag. Intäkterna är omsatta i GARN!

Vision och mål 2011
Gå på inspiration och låta lusten styra, men försöka avsluta det jag börjar, i alla fall ibland!
Att göra några nya mönster, det har varit tunnsått med sådana i år.
Lära mig mycket nytt!
Gå roliga kurser!
Få fler kontakter i stickeriets galna värld!

Nu kan du komma 2011 - jag väntar på dig!

4 kommentarer:

Marika H sa...

Vad kan jag säga Kristina, det är jag som ska tacka!

Heléne Persson sa...

Härligt att läsa! Gott Nytt År och hör av dig om du ska ha kurser under våren! Jag anmäler mig! Kram Heléne

Anonym sa...

stjärnhop är sååååå läääcker!

och näverkoftan är ju helt rätt i tiden med sitt runda ok:) att den är supersnygg gör inte saken sämre!

Julgranskulorna var en av dom roligaste överraskningarna på stickfronten i år. dom är så fenomenalt söta, att man genast känner lust att köpa boken och sticka sina egna:)

Anonym sa...

Jag tycker absolut att du ska slutföra din fina näverstickning. Den är än så länge urläcker ! ser fram imot attfå se det färdiga resultatet.

God fortsättning