2011-01-06

Satsa på UFOn eller gå på i ullstumporna?

Har ni sett Evas fina initiativ till UFO-stickning 2011? Jag funderar på att gå med men när jag tittar på Ravelry så har jag inte såå många ofärdiga projekt. Vad jag skulle behöva är förmodligen ett år av "sticka till 50% av garn från lagret" och "köpstopp varannan månad" samt repa upp diverse gamla teststickningar som inte ens är UFOn och sortera garnet. Men jag har faktiskt fyra avslutade projekt som jag vill redovisa idag. 
Caireen, Kinetic cowl, Smolder (min egen variant) och Clockwork!

Sen håller jag på med en ny tröja EnidSchachenmayr nomotta Alpaka, härligt garn att sticka med, jag gör min egen variant: startade med öppen uppläggning och stickade ca 20 cm av kroppen, la upp öppna maskor för ärmarna och stickade klart oket utan att maska av. Nu har jag börjat på ena ärmen som alltså stickas nedåt. Detta låter kanske lite krångligt men jag vill kunna prova efterhand så att den verkligen passar och sen har jag den erfarenheten att när det handlar om runda ok så stickar jag ofta både ärmar och kropp för kort. Det kan bero på att jag vill bli klar snabbt eller på att jag har breda axlar och långa armar. Det är i alla fall en rolig stickning och den har än så länge ingen UFO-varning hängande över sig. 

Idag har jag tillbringat en god stund med Ravelrysurf, det kan jag rekommendera om ni har lite tid över! Inte en tråkig stund där inte, ensamma kvällar kom! Jag vill surfa mer! Det är lite farligt jag hittar så mycket trevliga och intressanta projekt som jag vill göra och jag går igång och vill hitta på eget också. Stephen West har lite nytt på gång, några mönster som kommer/finns i den nya Malabrigoboken, vill ha!  Jag måste faktiskt starta något nytt, behöver en bra pendlarstickning och det kan bli muddar. Jag har skaffat en rundsticka 1,5 mm Addi lace för att kunna sticka två muddar samtidigt och det skulle passa förträffligt på mina tågresor. Det är ett måste att ha stickning om det finns minsta risk för tågförseningar och eftersom de skånska tågen inte klarar is och snö så blir det förseningar. Ni har kanske läst om tågkaoset i Skåne, jag har väl inte precis varit förskonad från det men inte heller särskilt hårt drabbad. Några kaotiska stunder på Hässleholm C har jag upplevt och då varit väldigt glad över att:

A. Jag vet vilka spår "mina" tåg brukar gå ifrån
B. Inte har några problem med att gå i trappor och på oskottade perronger
C. Inte har haft mer bagage än min fins Crumpler Spanky Jones (med stickningen i) och handväska

Jag försöker att inte klaga för mycket, det kommer ju en vår och blir det försenat mer än 20 minuter får man biljett till en dags gratis resande med Skånetrafiken som kompensation, jag har en hel kortlek med sådana, funderar på en Skåne-runt-dag i vår.

1 kommentar:

Sunna sa...

Vilka otroliga arbete du gör, så mycket vackert