2010-12-26

Julefridsavslutning

Den korta julhelgen ska snart avbrytas av ett par dagars arbete igen. Så snabbt man vänjer sig vid långsamma morgnar och dagar som består av mattider och däremellan fri lek, dvs sticktid, lite sällskapsspel, en hel den TV och idag en trevlig kompisträff. Tant Thea och herr P kommer hit, ska bli roligt! Det är dessutom perfekt väder för en promenad, kall blir den men då kan man ju dricka något varmt när man kommer in, glöggen är aldrig så god som när man har varit ute i kylan. Jag minns med glädje den överblivna glöggflaskan som fick följa med till Trysil på fjällsemester i februari ett år. Mmm, så gott det smakade när man kom hem från backarna!
Caireen, jag har drabbats av något som händer mig ibland, om jag tror att garnet inte ska räcka så stickar jag fort, fort. Nu har jag t o m fått lite ont i pekfingrarna p g a av det. Jag stickar den i Rowan feleted tweed aran (tror det finns några nystan kvar på Helylle). Det är ett ytterligare problem med den, jag har bara en 80-sticka och den är för kort, det blir för trångt på stickan men hittar inte min andra 4,5 mm som jag tror är längre, den sitter i väl i något UFO.
Fli-top-vantarna blev klara igår, känns jättesköna, stickade i Drops Nepal, ska prova dom idag. Sen fick jag en idé igår som involverar näverstickning och dylika idéer kan jag inte stå emot så nu är en halsduk i näver på gång. Hittade lite garn i gömmorna grå-svart, petrol-turkos och blå-lila Kauni, ska ev komplettera det med någon varmare färg. Det ska bli en smal dubbel näverhalsduk. Ni får se snart, den går ganska snabbt framåt. Har även ägnat lite tid åt nätshopping, beställde två japanska böcker igår och har ett par på lut hos Amazon och någon på Adlibris men har inte tryckt på knappen än. Är lite sugen på att fördjupa mig i mosaicstickning, har bara provat det en gång tidigare och tyckte det var väldigt roligt.
Nu närmar sig dagen sitt slut och det har varit mycket trevligt, jag hade dessutom sån tur att när vi på vår promenad passerade Helylle kom Eva ut och jag fick med mig två nystan till Caireen så nu är det bara att sticka loss!

1 kommentar:

Sunna sa...

jag jobbar första dagen idag och det var ganska skönt för det har varit väldigt nära till godisskålarna