2010-12-23

Snart är det jul

God Jul alla bloggläsare! Hoppas ni får mycket sticktid och fina garner i julklapp
Ska bara…
... sticka klart julklapparna. I år kan jag i alla fall skylla på stjärnhopen om jag inte blir klar med det jag skall ge bort i julklapp.
Det blir inga heroiska storverk till jul, lite småsaker bara men har såklart en massa planer på dylika nästa år. 
Just nu behöver jag allra mest ett par flip-top-vantar! I alla fall en! Min högra hand är alldeles narig och torr av allt mitt messande, ringade, facebookande och gowallande ute i kylan. Idag har kylan minskat till -3, igår hade vi under -20 och t o m den  snälla lilla bilen hostade till innan den startade. Det var en av de absolut vackraste vinterdagar jag har sett på många, många år. Klart, vindstilla, solsken och vitt, vitt på marken och alla buskar och träd. Det var en fröjd att åka lilla julracet till gårdsbutiken i Viby. Fast där träffade jag en man vars bil inte bara hostade, det rök ordentligt när han lyfte på motorhuven, ingen bra julklapp när allt ska fixas inför julen. Hoppas det ordnade sig på bästa sätt för honom. Nu är i alla fall allt som vi skulle forsla hem här i huset och det sista ska fixas idag. Bröd, julskinka, grönkål, paketinslagning och klä granen känns som överkomligt. Toppas väl med lite snöskottning för nu snöar det i alla fall vertikalt och till sist en julklapp som ska stickas klar, tror jag hinner!

Sen är det ju mina flip-top som ska bli klara tills jobbet börjar igen på måndag och Caireen som jag har försökt motstå länge, men nu är garnet funnet, det blir Felted tweed aran från Rowan i grönt! Har lagt upp 420 m och stickat ett par varv, den är mycket trevlig, lagom mycket mönster och maskantalet minskar efterhand. Till sist ett par bilder som visar vad som händer när man inte bär in utemöblerna i tid. Vackert men inte så bra för hållbarheten.

5 kommentarer:

Pernilla sa...

Så ser våra utemöbler också ut tyvärr.

Tant Kofta sa...

Många hej och en God Jul från Tant Kofta

Stickigt humör sa...

God Jul! Vi ses på Annandan.

Call design sa...

God Jul!

Hedvig sa...

God jul till dig också! :)