2010-12-11

Tum-miss och annat elände

Trodde jag var stickproffs eller åtminstone en duktig amatör men nu har det hänt igen. Jag har gjort två högervantar! Eller snarare satt tumme till höger på båda vantarna i ett par. Ja, dom (tummarna) är ju inte stickade än, funderar på om det är snabbare att peta upp och sy till eller att sticka om halva vanten. det lutar åt omstickning fastän det är tråkigare. Har ytterligare ett dylikt problem, framkanterna på min näverkofta, den ena är stickad och den blev jätteful och ska repas upp! Måste hitta på en ny variant. Ibland är det svårt med mörk årstid och stickning, vissa saker kräver dagsljus och jag tror dessutom att jag skulle behöva nya glasögon, tycker jag blir trött och röd i ögonen på kvällarna.

Slut på klagandet! Tur att jag har flera (läs många) stickningar på gång samtidigt då kan misslyckandena vägas upp av det som känns mer framgångsrikt. Jag har köpt ett jättefint mönster på nätet, Stephen West gör saker jag gllar, nu är det sjalen Clockwork som jag stickar i orange Jitterbug från Colinette och svart Regia Silk sockgarn, tror den blir riktigt fin när den blir klar, perfekt pendlarstickning. Sen är den ett nästan-UFO som har kommit fram Smolder från boken The fine line som jag har gjort om lite, det är tre trianglar som ska sammanfogas till en stor rektangel med sneda sidor (yes, vilken perfekt förklaring). Det får nog bli en mer pedagogisk bild när den är klar. Lite julklappar är också på gång så det kan inte bli mer information om dom just nu.
Vill sticka Caireen från senaste Knitty men har ännu inte hittat garnet, skulle gärna testa Lima från Garnstudio men jag vet precis vilken färg jag vill ha nämligen mörkt mossgrönt och det finns inte i Lima, det finns en grön men den är lite kall tycker jag. Tar gärna emot tips på snyggt grönt garn, det ska ha en sträckning på ungefär 100m/50 g och vara ull eller möjligen ull/alpacka.

Avslutar lite stickfilosofi av Stepanie Pearl-McPhee "I don't like knitting, I love knitting", och när det är kärlek då kan man stå ut med bakslag, fel mm.
Sen lite kärlek, fina jullåtar med fem duktiga tjejer!
Ni skulle ha hört dom, härligt, trots töväder.
Nu dryckestest: Varm Astrakan med vispgrädde och kanel.

4 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Visst är de trist med såna missar.
Jag har gjort de och blir lika sur varje gång, de är tur att vi gillar att sticka =)

Ha en go helg
Eva

Anonym sa...

Hej.
Sticka två vänstervantar istället! Synd att repa upp sådana fina vantar där det ligger så mycket arbete bakom.
Hälsningar
Maria utan blogg

Maritas Maskor sa...

Visst är det märkligt att man ska göra det där gamla misstaget så ofta som det ändå händer....?
Tur att man inte är ensam om det :-)
Det blir himla snygga vantar sen i alla fall!!

Pixi sa...

Grattis till 5 årsdagen o sen till vantarna..Pust..vad skönt att höra at tman inte är ensam..hehe..ja det är ett dilemma när man kommer på det...=)